ΕΛΜΕ Ευρυτανίας: Αλληλεγγύη με τον Αγώνα των Απεργών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"

Ψήφισμα Συμπαράστασης και Συμπαράταξης στον Αγώνα των Εργαζομένων Απεργών στην «Ελληνική Χαλυβουργία»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με το ψήφισμα αυτό δηλώνει την αμέριστη συμπαράταξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους 387 απεργούς που έχουν κλείσει περίπου 45 μέρες απεργίας κι αγωνίζονται υπερασπιζόμενοι εργασία και αξιοπρέπεια στο όνομα όλων των εργαζόμενων. Έχουν γίνει σύμβολο αγώνα για όλους μας.

Αντιδρούν στις 180 απολύσεις, που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία, μετά από τις 34 που έχει ήδη κάνει στο τέλος του Οκτώβρη. Αντιδρούν στην 5ωρη απασχόληση και στην κατά 40% μείωση των αποδοχών τους. Αντιδρούν στους εργατοκτόνους νόμους της παλιάς και της νέας μαύρης κυβέρνησης. Απέναντι στην ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. τους να απορρίψουν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και να κατέβουν σε απεργία, η επιχείρηση απειλεί με άλλες 180 απολύσεις. Όμως οι εργάτες της Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν είναι ανυπεράσπιστα πιόνια προς απόλυση. Νικούν καθημερινά τον φόβο, την πείνα και τους εκβιασμούς. Μας δείχνουν το δρόμο για τον δικό μας αγώνα ενάντια στην εφεδρεία, την απόλυση και τη διάλυση του Δημόσιου. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την οικονομική κρίση προς όφελος των εργαζομένων είναι η ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι στο κέντρο του αγώνα πρέπει να είναι η εργατική τάξη.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι αναγκαία η στήριξη των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας τόσο ηθικά όσο και υλικά. Ας μην τους ξεχάσουμε, σύντομα θα βρεθούμε κι εμείς στη θέση τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Επιπλέον, το ΔΣ της ΕΛΜΕ, θα ζητήσει από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να ενισχύσει οικονομικά τον Αγώνα των απεργών, δημιουργώντας άμεσα Απεργιακό Ταμείο Αλληλεγγύης. Μπροστά στην ολομέτωπη και άδικη επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν τα πλεονάσματα του ταμείου υπέρ όλων αυτών που υποφέρουν και αγωνίζονται.

Ταυτόχρονα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει και οικονομικά τον αγώνα αυτό με το συμβολικό ποσό των 300 Euro από το δικό μας Ταμείο Αλληλοβοήθειας, ενώ παράλληλα θα εξετάσουμε την δυνατότητα να συγκεντρωθούν χρήματα και από άλλους φορείς για την οικονομική στήριξη των απεργών.

Η υλική και ηθική στήριξή τους αποτελεί το ελάχιστο για όλους τους εργαζόμενους της χώρας τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα που έχουν μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη, υποτίθεται για να σωθεί η χώρα .

Ο Πρόεδρος
Μαστροκώστας Κώστας

Η Γ. Γραμματέας
Πανοπούλου Φωτεινή