ΛΣ Στερεάς: Για τον Εκβιασμό της ΕΥΔΑΠ ΑΕ προς το Δήμο Δελφών

Στις 29.11.2011 η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. κοινοποίησε στο Δήμο Δελφών κατασχετήρια έγγραφα με τα οποία ζητά ληξιπρόθεσμες - κατά τους ισχυρισμούς της - οφειλές του πρώην Συνδέσμου Διυλιστηρίου των Δήμων Άμφισσας, Ιτέας και Γαλαξιδίου και του πρώην Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Δελφών και Δεσφίνας, που πλέον έχουν αυτοδικαίως καταργηθεί και ενσωματωθεί στο Δήμο Δελφών.

Η συνολική απαίτησή της ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 27.209.394 ευρώ και αφορά στο χρονικό διάστημα από το έτος 1985 μέχρι και το 2011, ενώ από τα ποσά αυτά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αντιστοιχούν περίπου στα 12 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα 15 εκ. ευρώ είναι προσαυξήσεις!

Το όλο θέμα αποτελεί στην πραγματικότητα έναν κολοσσιαίο εκβιασμό της ιδιωτικοποιημένης πλέον ΕΥΔΑΠ, που το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της σχετίζεται με την αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου που της προσφέρουν τα βουνά της Φωκίδας.

Έφτασε στο σημείο να χρεώνει χρόνια το αδιύλιστο νερό που παρέχει στην περιοχή. Το νερό, δηλαδή, που πηγάζει από τα βουνά , συλλέγεται στον ταμιευτήρα του Μόρνου και δια φυσικής ροής καταλήγει μέσω της σήραγγας της Γκιώνας στο διυλιστήριο του Δήμου Δελφών.

Ο εκβιασμός της, που αποσκοπεί στην εξασφάλιση σημαντικών προνομίων και διευκολύνσεων, χρήσιμων για την κερδοφορία της, δεν πρέπει να περάσει.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης πως αντιμετωπίζει πολιτικά το ζήτημα και για το τι ακριβώς θα κάνει προκειμένου να αποτρέψει τέτοιους εκβιασμούς.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ πέρα από την καταγγελία του συγκεκριμένου γεγονότος, που αποκαλύπτει το αντιλαϊκό περιεχόμενο και την προοπτική συγκεκριμένων αποτελεσμάτων από τις ιδιωτικοποιήσεις που προώθησαν και προωθούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, θέλει να σημειώσει ιδιαίτερα την ανάγκη της αγωνιστικής παρέμβασης των εργαζομένων.

Την υποχρέωση του λαού να αντιδρά στην εμπορευματοποίηση φυσικών αγαθών που είναι τόσο χρήσιμα για την λαϊκή - εργατική οικογένεια.

Να αντιστέκεται σε κάθε εκβιασμό.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ