ΛΣ Στερεάς: Για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού 2012-2014

Παρακολουθούμε με προσοχή τον κατακλυσμό σχεδίων, που από διάφορους κυβερνητικούς φορείς έρχονται στην δημοσιότητα.

Χρησιμοποιούν και πατάνε στα υπαρκτά προβλήματα του τόπου, για να καταλήξουν σε εκθέσεις ιδεών και μεγάλα λόγια, χωρίς αντίκρισμα αφού δεν προσδιορίζονται οι πόροι που θα χρησιμοποιηθούν.

Εφόσον είναι γνωστή η οικονομική κατάσταση της Χώρας στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε η πλουτοκρατία και τα μονοπώλια.

Εφόσον είναι γνωστή η πολιτική της συγκυβέρνησης του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, που περιορίζει σημαντικά και την χρηματοδότηση της Περιφερειακής Διοίκησης.

Αυτό ισχύει, κατά την γνώμη μας, και για την συγκεκριμένη εισήγηση του κ. Περιφερειάρχη.

Πως μπορεί να συντάξει κάποιος πρόγραμμα χωρίς να έχει προσδιορισμένο το ύψος της χρηματοδότησης του , την ροή των πιστώσεων και φυσικά την πηγή των πόρων που θα χρησιμοποιηθούν ;

Πως αυτό θα είναι υλοποιήσιμο στην περίοδο 2012 – 2014, με τα οικονομικά δεδομένα, που εμείς εκτιμάμε θα επιδεινωθούν σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων ;

Θεωρούμε πως το προτεινόμενο σχέδιο είναι μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό του λαού.

Για να πούμε πως έχουμε ένα βασικό σχεδιασμό και να δώσουμε την δυνατότητα στους υπερασπιστές των συμφερόντων των μονοπωλίων να επιλέγουν - κατά περίπτωση - έργα που υπηρετούν, πρώτα και κύρια, τα σχέδια της Ε.Ε και την κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών μεγαλοεργολάβων.

Ένας σχεδιασμός, όμως, δεν μπορεί να είναι βασικός αν δεν στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες του λαού και φυσικά στην ιεράρχηση τους ; Aν δεν είναι προσαρμοσμένος στο κεντρικό σχέδιο διανομής πόρων και χρηματοδότησης του.

Με αυτή την λογική καταψηφίζουμε το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού 2012-2014.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ