ΓΣ Ένωσης Περιφερειών: Αποχώρησαν ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση

ΓΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποχώρησαν ΚΚΕ και αντιπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Κατάγγειλαν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και το ζήλο της Περιφέρειας Αττικής για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα
Αποχώρησαν το ΚΚΕ και οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν με τη «ΛαϊκήΣυσπείρωση» στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (21 Οκτώβρη 2011) από τη φιέστα της συνεδρίασής της (συγκλήθηκε για την εκλογή του ΔΣ της ΕΝΠΕ). Λόγος, η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και ο «ζήλος» που επέδειξε η Περιφέρεια Αττικής (και όχι μόνο) για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, έκανε την εξής δήλωση:
«Το ΚΚΕ και οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν με τη "ΛαϊκήΣυσπείρωση" στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ αποχωρούμε από τον "πανηγυρικό" των χαιρετισμών της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, από τη φιέστα της "Γενικής Συνέλευσης". Οι λόγοι που αποχωρούμε σχετίζονται με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και με αιχμή τον υπερβάλλοντα ζήλο που έδειξε η Περιφέρεια Αττικής στο θέμα της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, την οποία "προκάλεσε" και υλοποιεί, χωρίς να αθωώνουμε την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας για τη δική της αντίστοιχη στάση. Θα πάρουμε κανονικά μέρος στην εκλογή του ΔΣ της ΕΝΠΕ καταθέτοντας το Συνδυασμό μας».
Σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη, των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων, όλοι με τον έναν ή άλλον τρόπο, και μικρές διαφοροποιήσεις, έδειξαν τη συμφωνία τους στην πορεία των Περιφερειών ως φορέων υλοποίησης μιας πολιτικής αντεργατικής, αντιλαϊκής, κινούμενων με γνώμονα μια «ανάπτυξη» σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Στα αποτελέσματα για το ΔΣ, η «ΛαϊκήΣυσπείρωση» με 15 ψήφους πήρε μία έδρα. Ο συνδυασμός που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ έλαβε 130 ψήφους και 6 έδρες, της ΝΔ 88 ψήφους και 4 έδρες, η ΔΗΜΑΡ με ένα κομμάτι του «Αρματος Πολιτών» 8 ψήφους και μία έδρα. Οι «Οικολόγοι» 3 ψήφους και καμία έδρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης τρεις ψήφους και καμία. Αλλο κομμάτι του «Αρματος Πολιτών» δυο ψήφους και καμία έδρα.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος εκ μέρους της «ΛαϊκήςΣυσπείρωσης», μετά τα αποτελέσματα έκανε την εξής δήλωση: «Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της Περιφερειακής Διοίκησης ως μηχανισμό του κράτους για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Με την εκλογή μας στο ΔΣ της ΕΝΠΕ φιλοδοξούμε να αποκαλύψουμε το σχεδιασμό, περιεχόμενο και τις επιπτώσεις από τις αποφάσεις στην ΕΝΠΕ για την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Φιλοδοξούμε να έχουμε συμβολή στην οργάνωση της λαϊκής πάλης».