Για τις Αποζημιώσεις για τον Περονόσπορο

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ.
Την υπαγωγή των ζημιωθέντων - εξαιτίας της ασθένειας του περονόσπορου - περιοχών των Νομών της Στερεάς Ελλάδας σε προγράμματα αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ καθώς και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, ζήτησαν με Κοινή Επιστολή τους προς την Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των Νομών της Στερεάς Ελλάδας, Αφροδίτη Παπαθανάση (Φωκίδας), Άρια Αγάτσα (Βοιωτίας), Τόνια Αντωνίου (Φθιώτιδας), Συμεών Κεδίκογλου (Ευβοίας), Κατερίνα Μπατζελή (Φθιώτιδας), Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη (Ευβοίας), Βασίλης Τόγιας (Βοιωτίας), Βασιλική Τσόνογλου –Βυλλιώτη (Βοιωτίας) και Νίκος Τσώνης (Φθιώτιδας).
Ακόμα ένα δείγμα υποκρισίας. Μια επίδειξη απύθμενου θράσους.
Τον Ιούνιο του 2011 ψήφισαν τον κανονισμό ασφάλισης φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ, που - κοντά στα άλλα - αφήνει ακάλυπτη και ανασφάλιστη την αμπελοκαλλλιέργεια έναντι του περονόσπορου. Ξεκάθαρο το ΦΕΚ 1668/Β/27.7.20, που διατυπώνει την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, μετά τις ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια από τον περονόσπορο, αντί να εξηγήσουν την συγκεκριμένη θέση τους έναντι του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Αντί να ψάξουν να βρουν, έστω, μια δικαιολογία…Με ύφος πολιτευτή της εποχής του Μαυρογυαλούρου πάνε να πουλήσουν υποχρέωση στους αγρότες, ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αμπελουργών.
Είναι ολοφάνερο. Θέλουν να πουν πως αγνοούν τι ψήφισαν και τι στηρίζουν στην βουλή. Πως οι διαδικασίες αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και φυσικά αβέβαιες, αφού τελούν υπό την έγκριση της Ε.Ε και παρέχονται αν έχει ο κρατικός προϋπολογισμός δυνατότητα και αν η συγκεκριμένη ζημία αφορά ποσοστό μεγαλύτερο από 30%στο σύνολο της παραγωγής του συγκεκριμένου κλάδου..
Αποκαλυπτικό είναι η έγγραφη απάντηση του ΕΛΓΑ προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που υπογράφει η κ. Σούλιου.
Σε αυτή την πραγματικότητα και αφού διευκρινίσουμε πως οι συγκεκριμένοι βουλευτές δρουν στα πλαίσια του ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας με εξαιρετική συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική του, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους…
Καλούμε τους αγρότες, τους αμπελουργούς, να παλέψουν για ουσιαστικές αλλαγές στον κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ.. Για 100% κάλυψη των ζημιών που υφίστανται. Για ένταξη της ζημιάς των αμπελιών από τον περονόσπορο στην κάλυψη του ΕΛΓΑ. Για έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους από τον ΕΛΓΑ ειδικά για αυτή την χρονιά.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στον λαό καλώντας τον να βγάλει τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.
Καλεί τον λαό να απεγκλωβισθεί από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. Από τις δυνάμεις της συναίνεσης και της υποταγής. Να δυναμώσει την αντίσταση του στις αντιλαϊκές πολιτικές και τον αγώνα του για όσα δικαιούται και χρειάζεται.
Να συσπειρωθεί στην ΠΑΣΥ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ διεκδικώντας μια διαφορετική πορεία σε όφελος του λαού και του τόπου.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ