Για τις Συγχωνεύσεις Δημόσιων Υπηρεσιών


Προς τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ .Κλέαρχο Περγαντά.
Το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες συγχώνευσης διάφορων δημόσιων υπηρεσιών που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στους τόπους που κατοικούν.
Συγχωνεύονται νοσοκομεία και υποκαταστήματα του ΙΚΑ, συγχωνεύονται σχολεία, συγχωνεύονται σταθμοί πυροσβεστικής, εφορίες, δασαρχεία.
Συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται κέντρα υγείας, δασικοί σταθμοί και λιμεναρχεία.

Όλα αυτά έχουν σαν υποχρέωση να παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες, διαφορετικής φύσης το καθένα, στον εργαζόμενο που ζει στην περιοχή του χώρου ευθύνης του. Είναι υπεύθυνα για την προσφορά συγκεκριμένων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα σε κάθε περιοχή και φτιάχτηκαν με συγκεκριμένο σκεπτικό καλύπτοντας ανάγκες.

Σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, που φυσικά δεν δημιούργησε ο λαός, για οικονομία δαπανών και προσωπικού τα καταργούν αδιαφορώντας για το πόσο θα επιβαρύνουν και θα δυσκολέψουν τον λαό.

Απευθυνόμαστε στον Περιφερειάρχη όχι μόνο για να διαμαρτυρηθούμε, αλλά και για να προκαλέσουμε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που δεν μπορεί να μένει αδιάφορο, απλός παρατηρητής των εξελίξεων που πλήττουν η μία μετά την άλλη τους εργαζόμενους.

Καλούμε τον λαό να εκτιμήσει τα γεγονότα και να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Τον καλούμε να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται και του ανήκουν.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ