Ενημέρωση για τη 18η Συνεδρίαση του ΔΣ

Ενημέρωση για την 18η Συνεδρίαση του ΔΣ (7/9/2011)
Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ έθεσε στη διαδικασία των ερωτήσεων τα προβλήματα που διαπίστωσε κατά την περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Κρίκελλο. Επίσης ερώτησε
  • εάν η δημοτική αρχή – που τόσο κόπτεται για τον τουρισμό- σκοπεύει να επανδρώσει με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης το Τουριστικό Γραφείο του Δήμου και να σταματήσει η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση όπου ζητιέται από τους υπαλλήλους του ΚΕΠ να καλύπτουν το κενό, κλείνοντας τρύπες ουσιαστικά και μάλιστα σε μια περίοδο όπου θα πολλαπλασιάζονται οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες τους
  • Εάν υπάρχει καμία εξέλιξη αναφορικά με το Εργοστάσιο Νερού στην Αγία Τριάδα, θέμα που η Λαϊκή Συσπείρωση έχει θέσει πολλάκις δίχως ουσιαστική απάντηση.
Τέλος, ευχήθηκε στους μαθητές που ξεκινούν φέτος τη μάχη για τη μόρφωση δίχως βιβλία, και στους εργαζόμενους που έχουν μπροστά τους τον πιο δύσκολο χειμώνα μετά τον πόλεμο καλή δύναμη.
Σήμερα δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, πρέπει να δώσουν ισχυρή απάντηση στην επαίσχυντη φοροεπιδρομή και τους εκβιασμούς κυβέρνησης – τρόικας - πλουτοκρατίας και την αντιλαϊκή λαίλαπα της πολιτικής στήριξης της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ – κόμμα της Μπακογιάννη.
Όσο γρηγορότερα εγκαταλείψουν αυταπάτες ότι μπορεί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να αλλάξουν, όσο ταχύτερα πάρουν απόφαση συμμετοχής στον ταξικό αγώνα και συστράτευσης με το ΚΚΕ τόσο πιο σύντομα και πιο αποτελεσματικά θα βάλουν τέλος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
  • Για τη θέση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει στο παρελθόν τοποθετηθεί αναλυτικά για το συνολικό θέμα της πολιτικής διαχείρισης απορριμάτων.
Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο θέμα η εξέλιξη και οι παλινωδίες της δημοτικής αρχής δικαιώνουν την τοποθέτησή μας στο 16ο ΔΣ, ότι η προ ημερησίας συζήτηση του θέματος ήταν βεβιασμένη και πρόχειρη.
Δεν είναι αλήθεια ότι ο ΣΜΑ δεν έχει επιπτώσεις στο χώρο. Έχει όχληση και άλλα προβλήματα. Τα επιχειρήματά της στις συζητήσεις που προηγήθηκαν για τον Ξηριά αλλά και στην παρούσα για τον χώρο της παλιάς ΔΑΒΙΕ επιβεβαιώνουν ότι είναι πρόθυμη να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των επιχειρηματιών και όχι των κατοίκων των λαϊκών συνοικισμών.
  • Για την Εκλογή Εκπροσώπων για την ΠΕΔ
Η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε ότι τα όργανα αυτά που συγκρότησε ο Καλλικράτης θα αναλάβουν να λειτουργούν ως μηχανισμοί προώθησης και αποτελεσματικότερης εφαρμογής των αντιλαϊκών επιλογών, να προωθούν σε τοπικό επίπεδο την κρατική αντιλαϊκή πολιτική, να φέρουν σε πέρας μαζί, κράτος και τοπική διοίκηση, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων.
Το σύστημα εκλογής των οργάνων της Τοπικής Διοίκησης, στηρίζεται στο ισχύον αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα εκλογής των Δημοτικών Συμβουλίων. Πριμοδοτεί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αποκλείει τη «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ από δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα. Το σύστημα εκλογής επιτείνει το αντιδραστικό περιεχόμενο του «Καλλικράτη».
Είναι ενδεικτικό ότι με το σύστημα εκλογομαγειρέματος των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, στην γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών οι δυνάμεις του ΚΚΕ που είχαν εκφραστεί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ στις εκλογές του 2010 πήραν το 11% της λαϊκής ψήφου θα αντιπροσωπεύονται στη Γενική Συνέλευση με ποσοστό μόλις 3-4%...
Ο τρόπος εκλογής επιβεβαιώνει άλλη μια φορά τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και της συμφωνίας της ΝΔ και των αιρετών τους εκπροσώπων στην υλοποίηση - απαρέγκλιτη εφαρμογή του αντιδραστικού «Καλλικράτη», για αυτό και φροντίζουν τα όργανα αυτά να στελεχώνονται από εκπροσώπους των δυνάμεων του κεφαλαίου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε την παρωδία εκλογών που έχει στηθεί με κύρια ευθύνη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία και να τη νομιμοποιήσει.
  • Άλλα Θέματα
Καταψηφίσαμε την συμμετοχή του Δήμαρχου στο δίκτυο Ευρωμοντάνα (καθώς θεωρούμε ότι αυτά τα ζητήματα οφείλουν να είναι αντικείμενο κεντρικού σχεδιασμού σε εθνικό επίπεδο και δεν πιστεύουμε σε ξεκομμένες πρωτοβουλίες και μάλιστα στα πλαίσια δικτύων που λειτουργούν με κριτήρια της ΕΕ, την χρηματοδότηση της ΕΚΕΠΑΔΗΚ (διότι πάγια θέση μας είναι ότι δεν έχει καμμία δουλειά ο Δήμος να διατηρεί εταιρείες. Να περάσουν όλες οι αρμοδιότητες σε υπηρεσίες του δήμου μαζί με το προσωπικό), όπως και για την απαλλαγή της ΠΑΕ ΑΕΛ, δηλαδή μιας ανώνυμης εταιρείας, από την χρέωση της χρήσης του Αθλητικού Κέντρου τις μέρες του “Εν Όρεσι” - κερδοσκοπικής δραστηριότητας εταίρας εταιρείας- και μάλιστα χωρίς ουσιαστική τεκμηρίωση.