Για την Συνεδρίαση του ΠΣ στις 31 Αυγούστου 2011

Πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τον χαρακτήρα της περιφερειακής διοίκησης που διαμορφώνει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και φυσικά για τον ρόλο της στη ζωή και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Χαρακτηριστική ήταν η ημερήσια διάταξη που έβαζε ζητήματα διαχείρισης, περιορισμένης σημασίας χωρίς να ακουμπήσει τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του λαού.

Χαρακτηριστική ήταν και η άρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ να συζητήσει για την φορολογική επιδρομή που δέχεται ο λαός μας αυτή την περίοδο, για την φτώχεια και την ανεργία που αντιμετωπίζει. Για την κατάσταση στα νοσοκομεία που λειτουργούν οριακά και χάριν της ευαισθησίας του προσωπικού τους. Για τα σχολεία που ανοίγουν σε συνθήκες πολλών ελλείψεων και με την προοπτική νέων σημαντικών αντιδραστικών αλλαγών σε βάρος των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Κουβέντα δεν δέχτηκαν για την οικονομική κατάσταση της περιφέρειας, που ουσιαστικά αδυνατεί να προγραμματίσει νέα έργα και υπηρεσίες. Φυτοζωεί, προσπαθώντας να αποπληρώσει έργα που έγιναν, και διαχειρίζεται φτωχές και ανεπαρκείς πιστώσεις αναντίστοιχες με τις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού.

ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι δεν άρθρωσαν ούτε λέξη στην πρόταση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την ανάγκη ενημέρωσης του λαού και την ανάπτυξη αγώνων που θα διεκδικούν την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων.

Επιβεβαίωσαν ακόμη μια φορά τον ρόλο τους σαν διαχειριστές του συστήματος.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συνεπής στις διακηρύξεις της απευθύνεται στους εργαζόμενους και τους καλεί να κατανοήσουν τον ρόλο της Περιφερειακής Διοίκησης. Την ανάγκη να αναπτύξουν αγώνες που θα απευθύνονται στην Περιφέρεια, σαν κομμάτι και φορέα της ταξικά προσανατολισμένης κεντρικής εξουσίας και θα απαιτούν όσα χρειάζεται ο λαός και ο τόπος.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι έτοιμη να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση ανάπτυξης της πάλης.


ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)