ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ: Συνθήκες Γαλέρας για Εργαζόμενους Σπουδαστές!

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί η δήλωση της επιτροπής, στη συνέντευξη σπουδαστών του τμήματος δασοπονίας, για την απασχόλησή τους στο τμήμα: «Από εδώ και πέρα ξεχάστε ότι ξέρατε για τους εργαστηριακούς βοηθούς, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να εργάζεστε χωρίς πρόγραμμα και να κάνετε δουλειές πέρα απ’ τα καθήκοντα του βοηθού (όπως καθαριότητες στις αίθουσες, στο προαύλιο κτλ.)… Μπορεί να λήξει και η σύμβαση της καθαρίστριας… Μπορεί να πληρωθείτε και του χρόνου…».

Με αυτή την δήλωση επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ, ότι τα προγράμματα απασχόλησης φοιτητών στα ιδρύματα, δεν γίνονται ούτε για να δώσουν βοήθεια στους σπουδαστές, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος σπουδών τους, ούτε για να αποκτήσουν εμπειρία ως βοηθοί εργαστηρίων, όπως ισχυρίζονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το μακρύ τους χέρι μέσα στα ιδρύματα, οι διοικήσεις, οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, καθώς και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι(ανεξάρτητοι κ.τ.λ.).

Τα προγράμματα αυτά έρχονται να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις τις ΕΕ για γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των μισθών χαρτζιλίκι (120€!! για την ακρίβεια, ανασφάλιστοι). Η διοίκηση του ΤΕΙ σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές και οι οικογένειές τους, βάζοντάς τους να δουλεύουν «τζάμπα», με σκοπό να απαλλαγεί από εργαζόμενους οι οποίοι κοστίζουν περισσότερο.

Όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν την μείωση του κατώτερου μισθού για τους νέους, τη μαθητεία, τα προγράμματα διαχείρισης της ανεργίας, πηγάζουν από τη στρατηγική της ΕΕ για μείωση του εργατικού κόστους, για να γίνουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια πιο ανταγωνιστικά.

Αφορούν όλους τους εργαζόμενους, και όχι μόνο τους νέους, αφού λειτουργούν ως μοχλός για να συμπιέζονται τα δικαιώματα όλων προς τα κάτω.

Έχουν τεράστιες ευθύνες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που υλοποιούν αυτές τις κατευθύνσεις για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Σημαντικές ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τις έχει υλοποιήσει, από όποια θέση έχει βρεθεί μέχρι σήμερα (δήμοι, συνδικάτα) όπως και όλα τα κόμματα που αποδέχονται την ΕΕ και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις για το ρόλο της. Όπως και όλοι οι δήθεν υπερκομματικοί υποψήφιοι για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τύπου Μπακογιάννη, που σφυρίζουν κλέφτικα για αυτές τις αποφάσεις και τις υλοποιούν μέσω των Δήμων και των Περιφερειών.

Οι εργαζόμενοι, οι σπουδαστές, οι νέοι, να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους, να οργανωθούν και να παλέψουν για:
  •        αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία
  •         μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.

    Να μαυρίσουν σε όλες τις κάλπες την ΕΕ και όλους αυτούς που διαμορφώνουν αυτήν την κατάσταση.
Ισχυρό ΚΚΕ παντού!!!



ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ      26/2/2014