Για την Αύξηση του Εισητηρίου στα Νοσοκομεία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την αύξηση του εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου στα 5 Ευρώ, σύμφωνα με επείγουσα απόφαση του Υπουργού Υγείας, που γνωστοποιήθηκε χθες, η Ν.Ε Φθιώτιδας του Κ.Κ.Ε
Καταγγέλλει
και αυτό το κυβερνητικό μέτρο σαν έκφραση ξεκάθαρης αντιλαϊκής πολιτικής, που αδιαφορεί για την δυνατότητα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Με κυνικό και ξεδιάντροπο τρόπο προωθούν παραπέρα την εμπορευματοποίηση της υγείας και προχωράνε στην μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, που θα αντιμετωπίζουν τους ασθενείς σαν πελάτες.
Επιχειρούν να καθιερώσουν την βάρβαρη λογική όποιος έχει χρήματα και μέσα ζεί, ενώ οι φτωχοί πεθαίνουν.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στους συνταξιούχους. Σε κάθε συνδικαλιστικό φορέα. Στους νέους που ονειρεύονται μια διαφορετική κοινωνία. Στις γυναίκες.
τους καλούμε
Να αντισταθούν συντονισμένα, μαζικά και αποφασιστικά σε αυτό το μέτρο.
Να κάνουν ότι μπορούν για να μην περάσει στην πράξη.
Απευθυνόμαστε και στους υγειονομικούς. Στους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που είναι κομμάτι του λαού και πρέπει να πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες για την αποτροπή και αυτού του βάρβαρου αντιλαϊκού μέτρου.

Το Νοσοκομείο προσφέρει υπηρεσίες υγείας, που δεν είναι εμπόρευμα. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί σαν επιχείρηση.

Πρέπει να χρηματοδοτείται επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και να προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε κάθε έναν που τις χρειάζεται.Λαμία 5/1/2011
Ν.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΚΚΕ