Δήλωση Με Αφορμή την Ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου

Η εργατική τάξη, η φτωχομεσαία αγροτιά, οι επαγγελματίες, οι νέοι, οι γυναίκες βιώνουν την σφοδρότερη επίθεση που έχει υπάρξει ποτέ ενάντια στη ζωή και το μέλλον τους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τις πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου έχουν εξαπολύσει πραγματικό πόλεμο στα λαϊκά δικαιώματα.
Την ώρα που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, που η φτώχεια και η ανέχεια εξαπλώνονται, ζητούν και άλλες θυσίες από τους εργαζόμενους για να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα χειρότερα δεν πέρασαν, είναι ακόμα μπροστά μας αν ο λαός δεν βάλει αποφασιστικό φρένο στα σχέδιά τους, αν δεν κάνει τολμηρά βήματα για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης.
Αυτή την πολιτική θα εφαρμόσουν και θα προωθήσουν οι δημοτικές και περιφερειακές τοπικές αρχές των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου. Αυτή θα εφαρμόσει και η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη που εξ αρχής έχει δηλώσει πίστη στο Μνημόνιο και μάλιστα χαρακτηρίζει «διστακτική» την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Καμιά συναίνεση, καμιά υποταγή στα αντιλαϊκά μέτρα. Απειθαρχία, οργάνωση της πάλης, λαϊκή αντεπίθεση. Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου. Αυτός είναι ο δρόμος για το λαό και αυτόν θα υπηρετήσουμε και με τη δράση μας στο δημοτικό συμβούλιο.
Νίκος Σερετάκης,
Δημοτικός Σύμβουλος εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ
Καρπενήσι, 31 Δεκέμβρη 2010