Για τις Δημαιρεσίες στο Δήμο Καρπενησίου


Την Κυριακή 2 Γενάρη 2011, πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου με αντικείμενο την εκλογή προεδρείου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής. Οι δημαιρεσίες χαρακτηρίστηκαν από την προσπάθεια περιορισμού των κομμουνιστών σε διακοσμητικούς ρόλους και ο αποκλεισμός τους από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη παράταξη που δεν έχει τακτικό μέλος σε κάποια από τις 2 ουσιαστικές επιτροπές που εκλέχθηκαν.
Στη Λαϊκή Συσπείρωση προτάθηκε η θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρνηθήκαμε γιατί είναι θέση παντελώς διακοσμητική, απογυμνωμένη από οποιαδήποτε αρμοδιότητα. Ταυτόχρονα, εκφράσαμε την ετοιμότητά μας να συμμετέχουμε σε μία από τις δύο επιτροπές που συγκροτήθηκαν.
Με ευθύνη της παράταξης του ΠΑΣΟΚ η Λαϊκή Συσπείρωση τελικά αποκλείστηκε από τη σύνθεσή τους.
Στη συνέχεια ζητήσαμε να έχουμε δυνατότητα ουσιαστικής παρακολούθησης των επιτροπών. Να μετέχουμε δηλαδή ως ισότιμα δηλαδή μέλη δίχως δικαίωμα ψήφου (να λαμβάνουμε πρόσκληση, θέματα, εισηγήσεις κτλ).
Ο κ. Δήμαρχος, που εκλέχθηκε με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ, απέφυγε να δεσμευτεί ρητά στο συγκεκριμένο αυτό αίτημα.
Έτσι νοείται η «δημοκρατία», η «διαφάνεια» και η «συμμετοχή όλων των διαφορετικών απόψεων» από τους εκπροσώπους των δυνάμεων του κεφαλαίου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να διεκδικεί την ουσιαστική συμμετοχή της στα όργανα του Δήμου, για να ασκεί έλεγχο, να αποκαλύπτει την πολιτική τους, να υπερασπίζεται λαϊκά δικαιώματα και να αναδείχνει τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών.
Καλή χρονιά σε όλους, με δύναμη για τους αγώνες που έρχονται.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρπενησίου
4 Γενάρη 2010
Νίκος Σερετάκης