Τα Λαϊκά Συμφέροντα και η Στρατηγική των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


(με αφορμή μία συνέντευξη)

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στα «Ευρυτανικά Νέα», ο κ. Κώστας Χονδρός, νομαρχιακός σύμβουλος, επιχειρηματίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός με τον συνδυασμό του Κώστα  Μπακογιάννη, τον οποίο στηρίζουν ΝΔ και ΛΑΟΣ, ομολογεί ορισμένες αλήθειες που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και κτηνοτρόφοι μπροστά στην κάλπη.

Ποιες είναι αυτές;

Α) Ότι και στο τοπικό επίπεδο, όπως άλλωστε και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι σαν δύο σταγόνες νερό: «τα 4 χρόνια που είμαι νομαρχιακός σύμβουλος, είναι ότι είχαμε μια άριστη συνεργασία και με την αντιπολίτευση. ..... Σχεδόν το 99% των αποφάσεών μας ήταν ομόφωνες.»

Β) Ότι ο «Καλλικράτης», τον οποίον στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σημαίνει συμφωνία με το «Μνημόνιο» και νέους αντιλαϊκούς φόρους: «Προβλέπει τις χρηματοδοτήσεις των δήμων, όχι τις εισπράξεις τους.» (απάντηση σε ερώτηση πως θα τα καταφέρουν όταν το μνημόνιο προβλέπει μεγάλες μειώσεις στη χρηματοδότηση των δήμων)

Γ) Ότι για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων είναι κάτι το δεδομένο, το οποίο πρέπει να αποδεχτούμε και  να συνηθίσουμε   «-Προτείνετε τοπική φορολογία; Έτσι και αλλιώς πληρώνουμε φορολογία.» (!! - χωρίς σχόλια)

Δ) Ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ευαγγέλιό τους την στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών: «Το νερό στο Καρπενήσι είναι πανάκριβο. Θα επιδιώξω, λοιπόν, να αφαιρεθεί από τις τουριστικές επιχειρήσεις το "καπέλο". Είναι δυνατόν να πληρώνουμε "καπέλο" εμείς που ασχολούμαστε και με τον τουρισμό, ιδιαίτερα που σπαταλάμε (!!- δίχως σχόλιο) τόσο νερό; Και ο άλλος να ποτίζει τον κήπο του και να μην πληρώνει;».

Με άλλα λόγια, ποιος θα φορτωθεί το «καπέλο» για λογαριασμό των επιχειρήσεων; Ο συνταξιούχος και ο εργαζόμενος που καλλιεργούν σε μια γωνιά του κήπου τους μια-δυο ντοματούλες και κανένα κολοκυθάκι…… Συμπέρασμα παντελώς συνεπές με τον αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου που υπηρετούν ευλαβικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει ως γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Θεωρεί το νερό, το ρεύμα, τη θέρμανση στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και ως τέτοια πρέπει να αποτελούν φτηνά δημόσια αγαθά και όχι αντικείμενα κερδοσκοπίας, ούτε «ανταποδοτικότητας».  Απαιτεί την κατάργηση και όχι το μοίρασμα των χαρατσιών.
Στις 7 Νοέμβρη με την ψήφο μας επιλέγουμε μεταξύ των συνδυασμών που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Παίρνουμε θέση ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ  των τοπικών φόρων που φέρνει ο Καλλικράτης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες διεκδικεί ΤΩΡΑ:
-          Κατάργηση των αμέτρητων φοροαπαλλαγών και προνομίων του μεγάλου κεφαλαίου. Φορολόγηση τώρα των κερδών του με συντελεστή 45%.
-          Ούτε ευρώ χάρισμα στους μεγαλοοφειλέτες. Άμεση δέσμευση περιουσιακών στοιχείων όσων χρωστάνε εκατομμύρια από φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.
-          Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και αγροτικά εφόδια.
-          Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, των φόρων και τελών για Δήμο και ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
-          Όχι στο χαράτσωμα των μικρομεσαίων με τα λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια», τα τέλη για κλείσιμο χρήσεων, τους ειδικούς δημοτικούς φόρους.

Σε δήμο και περιφέρεια δώστε απάντηση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση.

Νίκος Σερετάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Καρπενήσι, Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010