Για τον Προϋπολογισμό και τη Νέα Φοροεπιδρομή

Το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2011 αποδείχνει ότι ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τέλος. Να σημάνει καμπανάκι κινδύνου, απόφαση συστράτευσης με το ΚΚΕ για να μπει φρένο στα μέτρα δυστυχίας που έρχονται:

Νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο, νέοι φόροι, χαράτσωμα της μικρής ακίνητης ιδιοκτησίας, τσεκούρωμα των ήδη άθλιων μισθών και συντάξεων, των όποιων κοινωνικών δαπανών. Από κοντά και οι αυξήσεις στο ρεύμα, προίκα της λεγόμενης «απελευθέρωσης» στα μονοπώλια της ενέργειας. Την ίδια στιγμή προβλέπονται νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και «κίνητρα» στους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.

Οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες. οι επαγγελματίες να προσέξουν πολύ: Ψήφος στους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι ψήφος αποδοχής της πολιτικής που ματώνει τις λαϊκές οικογένειες για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Της πολιτικής που με το ένα χέρι φορτώνει στο λαό νέους φόρους και με το άλλο απλόχερα και προκλητικά μοιράζει στις τράπεζες δεκάδων δισεκατομμυρίων.

Σκέψου την επόμενη μέρα. Όσο λιγότεροι εκπρόσωποι –«επίσημοι» ή μη- του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ σε Δήμους και Περιφέρειες τόσο δυσκολότερα θα περνάν τα αντιλαϊκά μέτρα, τόσο καλύτερα για τη λαϊκή οικογένεια. Καμία εμπιστοσύνη στους δήθεν ανεξάρτητους που σιωπούν διότι συμφωνούν. Σήμερα η ανοχή είναι συνενοχή.

Δράση τώρα κατά της νέας φοροεπιδρομής. Για να πληρώσει η πλουτοκρατία, όχι ο λαός:
- Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και αγροτικά εφόδια.
- Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, των φόρων και τελών για Δήμο και ΕΡΤ.
- Όχι στο χαράτσωμα των μικρομεσαίων με τα λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια», τα τέλη για κλείσιμο χρήσεων, τους ειδικούς δημοτικούς φόρους.
- Κατάργηση των αμέτρητων φοροαπαλλαγών και προνομίων του μεγάλου κεφαλαίου. Φορολογία των κερδών του με συντελεστή 45%.
- Ούτε ευρώ χάρισμα στους μεγαλοοφειλέτες. Άμεση δέσμευση περιουσιακών στοιχείων όσων χρωστάνε εκατομμύρια από φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.

Τώρα απόφαση υπερψήφισης των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλή τον Γιώργο Μαρίνο στην Περιφέρεια και το Νίκο Σερετάκη στο Δήμο Καρπενησίου.

Καρπενήσι, Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010