Δήλωση του Γ. Μαρίνου για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου,  υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση,  για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
«Με αφορμή την πραγματοποίηση των μαθητικών φεστιβάλ της ΚΝΕ αυτές τις μέρες στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα και σε άλλες πόλεις της Στερεάς και όλης της χώρας, θέλουμε να θέσουμε στο επίκεντρο της προσοχής του λαού της Στερεάς ένα σημαντικότατο ζήτημα που αφορά τη νέα γενιά, τους εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τις λαϊκές οικογένειες, αυτό της μάστιγας των ναρκωτικών.
Για άλλη μια φορά τονίζουμε τη θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, την ανάγκη να γίνει αντικείμενο της πάλης του λαϊκού κινήματος το σύνθημα «Ζωή ολόκληρη - όχι με δόσεις».
Επαναλαμβάνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στη πολιτική διαχείρισης του προβλήματος των ναρκωτικών, της «μείωσης της βλάβης», που αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης. Έχει αποδειχτεί, και αυτό το ομολογούν τα στοιχεία σε Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα καθημερινά δημοσιεύματα που κατακλύζουν τα ΜΜΕ της Στερεάς σχετικά με υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ότι αυτή η πολιτική δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αντίθετα το διογκώνει ακριβώς γιατί η αιτία του βρίσκεται στη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που θέλει τους νέους ανθρώπους υποταγμένους, απαθείς για να ζουν συμβιβασμένοι με τα αδιέξοδα που γεννά το εκμεταλλευτικό σύστημα. 
Είναι η πολιτική των ανύπαρκτων μέτρων πρόληψης, του κλεισίματος, του οικονομικού στραγγαλισμού και της αποψίλωσης από προσωπικό των κέντρων πρόληψης και εδώ στη Στερεά, της επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά. Της διάλυσης των στεγνών προγραμμάτων που είναι αποδεδειγμένα πιο αποτελεσματικά, της ανυπαρξίας μέτρων για την κοινωνική επανένταξη των χρηστών με χορήγηση στους απεξαρτημένους επιδόματος ανεργίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δωρεάν στέγης κλπ.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά επιχειρώντας να σύρουν τους νέους στο συμβιβασμό με τη ναρκωκουλτούρα, επιστρατεύοντας πότε την ωμή καταστολή των τοξικοεξαρτημένων και πότε τις θεωρίες για "ακίνδυνα" ναρκωτικά, για το διαχωρισμό τους, για το "δικαίωμα" ακόμα και στην αυτοκτονία.
Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι εδώ, μπροστά μας, και κάθε πολιτική δύναμη, κάθε υποψήφιος που τολμά να ζητά την υποστήριξη του λαού έχει ευθύνη να τοποθετηθεί. Διαφορετικά, σιωπή σημαίνει συνενοχή.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζουν την ανάγκη για τη λήψη άμεσων μέτρων που να εξασφαλίζουν την απεξάρτηση - επανένταξη των εξαρτημένων νέων, εφόσον το αποφασίσουν οι ίδιοι. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με "στεγνά" προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος για την εξασφάλιση επαρκούς επιστημονικού προσωπικού και θέσπιση εναλλακτικών της ποινής μέτρων.
Οι νέοι και οι νέες, τα παιδιά του λαού μας έχουν κάθε λόγο να απορρίψουν τους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και να βαδίσουν στο μόνο σίγουρο δρόμο για την ικανοποίηση των αναγκών τους, στο δρόμο της αγωνιστικής και ανυπότακτης στάσης ζωής, γκρεμίζοντας το σύστημα που γεννά και αναπαράγει το πρόβλημα των ναρκωτικών».