ΛΣ Στερεάς: Για την Κατάσταση στην Υγεία

Χιλιάδες ασθενείς, συνταξιούχοι, χρόνια πάσχοντες, με συντάξεις και μισθούς πείνας, που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, ακριβοπληρώνουν και ταλαιπωρούνται καθημερινά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους, αν και με συνέπεια πάντα κατέβαλαν και καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την ώρα ανάγκης.

Δυσκολεύονται να πάρουν ακόμα και τα φάρμακα τους, που φαρμακοποιοί ζητούν να προπληρώσουν, γιατί παραμένουν καιρό τώρα απλήρωτοι από το δημόσιο.

Δυσκολεύονται να αποκτήσουν την συνταγή, που χρειάζονται και ορισμένες φορές αναγκάζονται να πληρώσουν επίσκεψη 20 και 30 ευρώ, γιατί η κυβέρνηση προωθεί συστήματα για να πιέσει τους γιατρούς να αποδεχτούν την μείωση του αριθμού των συμβεβλημένων με κάθε ταμείο και φυσικά την μείωση των αμοιβών τους.

Αντίστοιχα δυσκολεύεται και η πρόσβαση τους στα νοσοκομεία.

Οι ουρές και οι λίστες αναμονής, τα εισιτήρια, το ειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που λείπει, τα μηχανήματα που χρειάζονται και δεν υπάρχουν ή υπολειτουργούν είναι δυσκολίες που συναντά κανείς στα δημόσια νοσοκομεία, στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλουν την λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια, θεωρώντας τον ασθενή πελάτη και φυσικά την υγεία εμπόρευμα.

Αυτά είναι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και στον τομέα της υγείας, συνεχίζοντας τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που προηγήθηκαν σαν κυβερνήσεις και έστρωσαν το δρόμο στην σημερινή βαρβαρότητα.

Στην βαρβαρότητα του : « όποιος έχει λεφτά και μέσα ζει, ενώ οι άλλοι πεθαίνουν».

Σε αυτές τις συνθήκες και με την λογική της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε η πλουτοκρατία, οι περικοπές στην χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών κάλυψης κοινωνικών αναγκών μεγάλωσαν και μεγαλώνουν για να φορτωθούν τα βάρη τους οι εργαζόμενοι. Προστίθενται στους εξαθλιωμένους μισθούς και τις συντάξεις, στην βαριά φορολογία, στην φτώχεια και την ανέχεια που μαζί με την ανεργία κυριαρχεί στις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Αυτά θέλουν να αποδεχτούμε συγκαταβατικά και αδιαμαρτύρητα, για να συμβάλλουμε - δήθεν - στην αντιμετώπιση της κρίσης που η πλουτοκρατία και τα μονοπώλια δημιούργησαν.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και τους καλούμε να αντιληφθούν πως η κατάσταση στην υγεία δεν είναι λάθος ή αποτέλεσμα κάποιων παραλείψεων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Είναι το πολιτικό αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζουν χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων περικοπών στην δημόσια υγεία που επιβάλλει κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με την παρότρυνση της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.

Της θέλησης τους να συνυπάρχει ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και η επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου και σε αυτό το πεδίο, που δίνει σίγουρα κέρδη.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να εντάξει αυτά τα ζητήματα στην καθημερινή του προσπάθεια για διεκδίκηση όσων δικαιούται και του ανήκουν. Να συσπειρωθεί και να παλέψει μέσα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στην ΟΓΕ.

Αποφασιστικά και επίμονα χρειάζεται να δυναμώσουν οι αγώνες μας. Να προσανατολιστούν ξεκάθαρα στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αφήνοντας πίσω αυτούς που μας κοροϊδεύουν, που καλλιεργούν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Εκείνους που θέλουν να μερεμετίσουν το σύστημα και να διαπραγματευτούν τα όρια της εκμετάλλευσης του λαού.

Για μια άλλη κοινωνία όπου η υγεία των εργαζόμενων και των παιδιών του θα απολαμβάνουν τον απαραίτητο σεβασμό και θα έχουν αξία.

Όλοι στον αγώνα :

  • Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας.
  • Για αποκλειστικά δημόσιο τομέα υγείας, καλά οργανωμένο και επαρκώς στελεχωμένο, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του λαού, δωρεάν. Με ολοκληρωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και συγκροτημένα νοσοκομεία.
  • Για την κατάργηση κάθε μορφής εισιτήριων, συμμετοχών στα φάρμακα και την νοσηλεία.
  • Για να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)