ΛΣ Στερεάς: Δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων με αφορμή την Ορκομωσία

Αντιπολίτευση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες

Με κοινή δήλωσή τους, οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Γκικόπουλος,περιφερειακοί σύμβουλοι στη Στερεά Ελλάδα και με αφορμή την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνουν:

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι στο πλευρό των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την Ευρωπαϊκή Ενωση, που χτυπάει συστηματικά τα λαϊκά δικαιώματα.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη διοίκηση της Περιφέρειας και θα διεκδικήσει, σε συνεργασία με φορείς του μαζικού κινήματος, την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αιτημάτων.
Επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που τονίσαμε προεκλογικά. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.
Από αυτήν τη σκοπιά, επιγραμματικά οι προτεραιότητες της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μεταξύ των άλλων είναι:
·         Να παλέψουμε μαζί με τους ανέργους, τους απολυμένους, να διεκδικήσουμε πλήρη - σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία.
·         Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.
·         Να αντιταχθούμε στα φορομπηχτικά μέτρα, στα κάθε είδους χαράτσια, στον ΕΝΦΙΑ, στη λογική της "ανταποδοτικότητας", που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικώντας επαρκείς, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, γενικότερα κοινωνικές υπηρεσίες, ύδρευση, αποχέτευση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες.
·         Να παρέμβουμε για έργα, υποδομές που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και να αναπτύξουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, τον φυσικό πλούτο.
·         Να αγωνιστούμε για τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες, να βρεθούμε μαζί με τους μαθητές, τους σπουδαστές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία, στα ΤΕΙ, για δωρεάν Παιδεία, για πραγματική μόρφωση.
·         Να βρεθούμε μαζί με τους μικρούς αγρότες ενάντια στην ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική, για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους, να δράσουμε μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και τον αβάστακτο ανταγωνισμό από την επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων».