Σχετικά το Άρθρο κ. Μπακογιάννη στην Καθημερινή


Ο Δήμαρχος της ΝΔ κ. Μπακογιάννης με το άρθρο του στην Καθημερινή της 10 Νοέμβρη αναδείχνεται «λαγός» νέων αντιλαϊκών ρυθμίσεων που κυοφορούνται για τους Δήμους και ζητά ακόμα μεγαλύτερο ρόλο της Τοπικής Διοίκησης στην προώθηση της αντιλαϊκής επέλασης:

- Θέλει δήμο – φορομπήχτη: όχι μόνο δε ζητά την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση, ή έστω τα παρανόμως παρακρατηθέντα αλλά αντίθετα την..πλήρης οικονομική ανεξαρτησία δηλαδή τον εκμηδενισμό της κρατικής επιχορήγησης και ζητά ανοικτά νέα, επιπλέον, τοπική φορολογία!

- Θέλει το δήμο  έμπορο και το δημότη πελάτη: όχι μόνο δεν υπερασπίζεται έστω για τα μάτια του κόσμου τον κοινωνικό χαρακτήρα – που ήδη υπονομεύεται- βασικών υπηρεσιών (λχ παιδικοί σταθμοί, πολιτισμό, αθλητισμό, υπηρεσιών για τους ηλικιωμένους) αλλά σηκώνει την «αρχή της ανταποδοτικότητας», δηλαδή αν δεν (ξανά) πληρώσεις  δεν έχεις καμία κοινωνική υπηρεσία ή παροχή

- Θέλει το δήμο μεσάζοντα υπέρ του κεφαλαίου: Φυσικά όχι μόνο δεν καταγγέλλει το ξεπούλημα των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας στους επιχειρηματικούς ομίλους,  αλλά ζητά ρόλο μεσίτη για τους Δήμους γιατί αυτοί λέει μπορεί να το κάνουν καλύτερα!

Και πάνω απ’ όλα ο ίδιος, επιλέγει την γνώριμη αμφίεση του «ανεξάρτητου» και το πάγιο δούλεμα του «υπερκομματικού» ως γνήσιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας,  εκπρόσωπος της αστικής τάξης και υπερασπιστής των συμφερόντων της.

Λαϊκή αντεπίθεση – λαϊκή συμμαχία απέναντι στο κεφάλαιο, την εξουσία του και τους εκπροσώπους του σε κάθε επίπεδο, αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων, των φτωχών συνταξιούχων

10/11/2013
Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ
Λαϊκή Συσπείρωση Καρπενησίου