Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου: Το ΔΣ να Πάρει Θέση για το Πολυνομοσχέδιο και τις Απολύσεις

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου

Στα θέματα του Δημοτικού Συμβούλιου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου, και στο οποίο θα παραβρεθώ παρότι με δική σας ευθύνη δεν προσκλήθηκα νόμιμα, απουσιάζει από την ημερήσια διάταξη θέμα σχετικό με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που προώθησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις απολύσεις που δρομολογήθηκαν εφαρμόζοντας τα όσα προβλέπει το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο.

Το πολυνομοσχέδιο εκτός  των άλλων αντιδραστικών αλλαγών που επιφέρει σε εργασιακά - παιδεία - υγεία, τη κλιμάκωση της φοροεπιδρομής, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κα, ανοίγει τη διαδικασία απολύσεων και στο Δημόσιο την οποία σύντομα θα ακολουθήσει η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. 

Θυμίζω ότι στις 12 Νοέμβρη του 2012 η Λαϊκή Συσπείρωση με επιστολή της κάλεσε το Δήμο να μην εφαρμόσει τις κυβερνητικές αποφάσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει να πάρει ρητή απόφαση να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελούσε προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Παράλληλα καλούσαμε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ. Να οργανώσουν την πάλη τους και να μπλοκάρουν τα μετρα. Να ξεπεράσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που σπέρνουν ψέματα και αυταπάτες πως δήθεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Θεωρώ ότι το πολυνομοσχέδιο και οι εξελίξεις θα έπρεπε να θα έπρεπε να αποτελεί  πρώτο θέμα για το Δημοτικό Συμβούλιο όταν μάλιστα στις λίστες των προς απόλυση εργαζομένων  υπάρχουν και εργαζόμενοι στο Δήμο μας -εργάτες δήμου και εκπαιδευτικοί- ενώ σύντομα   σειρά θα πάρουν  και άλλοι Ευρυτάνες και εργαζόμενοι στην Ευρυτανία αν δεν περάσουν στην αντεπίθεση ενάντια στην ταξική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας. 

Με την επιστολή μου στις 12 Ιούλη ζήταγα έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα το πολυνομοσχέδιο-οδοστρωτήρα.

Στο αίτημα αυτό δεν έλαβα καμία απάντηση. 

Επανέρχομαι λοιπόν και ζητάω να τεθεί ως προς ημερησίας διάταξης θέμα συζήτησης στο ΔΣ. Το ΔΣ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στις απολύσεις δημοτικών και δημόσιων υπαλλήλων στο δήμο μας και γενικότερα, τις προκλητικές απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την πλήρη αμφισβήτηση του δικαιώματος στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Επισυνάπτω προς υπενθύμιση την επιστολή μου της 12ης Ιούλη 2013

6 Αυγούστου 2013

Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης