Στη Βουλή από το ΚΚΕ η Κατάργηση των Ολοημέρων της Ευρυτανίας

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Πρωτούλης κατέθεσαν ερώτηση για την άδικη και απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης που καταργεί όλα τα ολοήμερα τμημάτων των δημοτικών σχολείων της Ευρυτανίας πλήν Καρπενησίου

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Αναστάτωση και οργή έχει προκαλέσει σε γονιούς και δασκάλους της Ευρυτανίας η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ουσιαστικά καταργούνται τα Ολοήμερα Τμήματα των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων.
Μετά τα προβλήματα που ήδη δημιούργησε η συγχώνευση σχολείων του Δήμου Αγράφων σήμερα η κυβέρνηση καταργεί όλα τα Ολοήμερα Τμήματα των Δημοτικών Σχολείων εκτός Καρπενησίου. Καταργεί τα Ολοήμερα Τμήματα των Σχολείων Αγίου Γεωργίου, Βαλαώρας, Γρανίτσας, Δαφνούλας, Δυτικής Φραγκίστας, Καστρακίου, Κρέντης, Παλαιοκατούνας, Πλατάνου, Ραπτοπούλου και Φουρνάς, δηλαδή το 73,33% των Ολοήμερων της Ευρυτανίας.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει το ανάλγητο, σκληρό ταξικό της πρόσωπο απέναντι στις λαϊκές οικογένειες της Ευρυτανίας που είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές σε Ελλάδα και ΕΕ. Ένα νομό που πλήρωσε την ξέφρενη καπιταλιστική ανάπτυξη της περασμένης δεκαετίας με το να έχει το 2007 χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από ό,τι το 1996.
Στην ουσία η κυβέρνηση τιμωρεί τους κατοίκους και τα παιδιά των πιο απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών για την φτώχεια και την εγκατάλειψη στην οποία τα καταδίκασαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αποδεικνύεται πως τα μεγάλα λόγια για ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και τη ζωή δεν αφορούν στο παιδί του φτωχού αγρότη, του κτηνοτρόφου, του αναλφάβητου γονέα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ Υπουργός
Αν θα ανακαλέσει άμεσα την άδικη απόφαση, αν θα σταματήσει τις νέες συγχωνεύσεις σχολείων, και τι μέτρα θα λάβει για να διασφαλίσει την πλήρη λειτουργία όλων των ολοήμερων τμημάτων της Ευρυτανίας.
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Πρωτούλης