15 Ιούνη: Μαζικές Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη Στερεά Ελλάδα

Δυναμικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν την Τετάρτη 15 Ιούνη 2011 στις πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, με διοργανωτές το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και τους Συλλόγους της ΟΓΕ.
Εκατοντάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι της πόλης και του χωριού, γυναίκες και με σημαντικό τμήμα της νεολαίας, συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν στη Χαλκίδα (φώτογραφία), το Αλιβέρι, την Ιστιαία, τη Λαμία, τη Θήβα, τη Λιβαδειά και την Αμφισσα. Για πρώτη φορά συμμετείχαν εργαζόμενοι από εργοστάσια και υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος που απεγκλωβίζονται από το δικομματισμό, οργισμένοι από την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.
Σε υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή στην απεργία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε: «Τσιμέντα Χαλκίδας», ΑΓΕΤ Αλιβερίου, Ναυπηγεία Χαλκίδας, ELBISKO, πρώην ΙΒΣ, ΛΑΡΚΟ, NEXANS, ΠΕΣΙΝΕ κ.ά. η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Σε ΕΑΒ και «Σνάιντερ» το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία έφτασε στο 80%. Στις τράπεζες ΕΤΕ, ΑΤΕ και Εμπορική η συμμετοχή ήταν καθολική, ενώ στα νοσοκομεία το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε από 75% έως 100%.