48 Απεργία ΠΑΜΕ: Μαζική Συμμετοχή και στη Ρούμελη

Με αποφασιστικότητα δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης σε εργασιακούς χώρους όπου η εργοδοτική τρομοκρατία οργιάζει σε βάρος των εργαζομένων. Οι ταξικές δυνάμεις οργάνωσαν μαζικές και δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε Χαλκίδα, Αλιβέρι, Ιστιαία, Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά. Στη Φωκίδα, η συγκέντρωση έγινε το απόγευμα στην Ιτέα.
Συγκεκριμένα, η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε από τα ξημερώματα στην επιχείρηση παραγωγής λευκού κρέατος του Ομίλου Φιλίππου, στην εταιρία H2F (πρώην Μιμίκος) στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, από τους εργαζόμενους και ευρισκόμενους σε επίσχεση εργασίας 33 συμβασιούχους του ίδιου δήμου, στο εργοτάξιο της ΔΕΗ - ΜΕΤΚΑ, στη ΒΙΔΟΜΕΤ και ΠΑΠΑΔΙΟΧΟ στην περιοχή Αλιβερίου, στην Εφορία στη Λιβαδειά και στο εργοστάσιο «ΜΟΡΝΟΣ», περιοχής Θηβών και στην Αρχαιολογική υπηρεσία βυζαντινών και κλασικών αρχαιοτήτων στη Λαμία.
Σε υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε και η συμμετοχή στην απεργία στα μεγάλα εργοστάσια ΕΑΒ, ΠΕΣΙΝΕ, εργολαβίες ΠΕΣΙΝΕ, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΑΓΕΤ - Αλιβερίου, εργοτάξιο ΔΕΗ - ΜΕΤΚΑ, ΕΛΜΠΙΣΚΟ (πρώην Αλλατίνη). Ακόμα στο ΒΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ (βρίσκεται ήδη σε κινητοποιήσεις), ΒΙΟΜΕΚ, ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ, ΒΙΔΟΜΕΤ κ.α.
Επίσης στις τράπεζες ΕΤΕ, ΑΤΕ, Εμπορική, Εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Δικαστήρια από 60 - 100% και νοσοκομεία 50 - 85%. Τέλος, ιδιαίτερα μαζική και μαχητική με την παρουσία νεολαίας, ήταν η συγκέντρωση και η πορεία στη Χαλκίδα (φωτο).