Αλέκα Παπαρήγα: Κανένας Ιδιώτης στη Διαχείρηση Απορριμάτων

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ είχε την Παρασκευή 4 Φλεβάρη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε ριζικά αντίθετοι με την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της δημιουργίας τεσσάρων εργοστασίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Είμαστε αντίθετοι: Πρώτον, γιατί δε θέλουμε την ιδιωτικοποίηση. Δεύτερον, γιατί η τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσουν είναι ακριβή. Τρίτον, γιατί πλήττει το περιβάλλον, επειδή προτιμάται η καύση. Και τέταρτον, γιατί για 25 χρόνια μπορεί να τριπλασιαστούν αυτά που πληρώνουμε για τα τέλη καθαριότητας.
Υποστηρίζουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονες μεθόδους, από δημόσιο φορέα σε εθνικό επίπεδο και με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την αξιοποίηση της ανακύκλωσης και την τελική επεξεργασία των υπολειμμάτων, έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν πολύπλευρα μέσα στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα, διαπιστώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δέχονται μια τεράστια επίθεση, με συνέπεια και την επιδείνωση των συνθηκών της ζωής τους, την ανεργία, αλλά και την πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν στους κατοίκους».
Ριζοσπάστης 5 Φλεβάρη 2011