Για το Ζήτημα της Σήραγγας του Τυμφρηστού


Θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην σήραγγα του Τυμφρηστού, με αφορμή και το πρόσφατο πρόβλημα που ανέκυψε θέτοντας για άλλη μια φορά σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία της.
Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι τα εξής:
- Το πρόβλημα της συντήρησης της σήραγγας είναι κρίσιμο. Έστω και μια ολιγοήμερη παύση της λειτουργίας της θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις για τους κατοίκους μιας τόσο δυσπρόσιτης περιοχής, ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν επιδέχεται κανένα ρίσκο ή ολιγωρία η οδική σύνδεση της Ευρυτανίας.
- Το πρόβλημα επαναλαμβάνεται: Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται εμπλοκή στο θέμα της χρηματοδότησης.
- Το πρόβλημα όχι μόνο δε λύνεται αλλά παρατείνεται. Η ανάθεση των 45 ημερών για να προκηρυχθεί διαγωνισμός μόνο για 5 μήνες σημαίνει ότι σύντομα πάλι θα φτάσουμε στο ίδιο σημείο και στο παρά 5.
- Το πρόβλημα οξύνεται. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τότε που η χρηματοδότηση του έργου πέρασε από το ΤΕΟ στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Για την κατάσταση υπάρχουν πολύ μεγάλες και χρόνιες πολιτικές ευθύνες τόσο των Κυβερνήσεων όσο και των τοπικών αρχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Το θέμα συνδέεται άμεσα με την στάση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων, την πολιτική των περικοπών και της υποχρηματοδότησης έργων και σημαντικών υποδομών για τα λαϊκά στρώματα υποδομών.
Ζητάμε
- Να δοθεί άμεσα, με ευθύνη του κράτους, μόνιμη και σταθερή λύση στο πρόβλημα της συντήρησης της σήραγγας του Τυμφρηστού
- Να υπάρξει πάγια επαρκής χρηματοδότηση, διασφάλιση των εργαζομένων και εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας της σήραγγας
29 Γενάρη 2011
Γιώργος Μαρίνος,
μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ,
Βουλευτής Εύβοιας
Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση