Για τα Προβλήματα Στέγασης των Σπουδαστών του ΤΕΙ

Σε αδιέξοδο οδηγεί δεκάδες σπουδαστές από λαϊκές οικογένειες, που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη για στέγαση, η απόφαση αναστολής λειτουργίας των δωματίων στο Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Λαμίας, με έδρα το Καρπενήσι.

Το ζήτημα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος και Γ. Πρωτούλης με Ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας.

Οπως επισημαίνουν, υπάρχει εστία με 25 δωμάτια για φοιτητική μέριμνα που παρείχε στέγαση σε 50 σπουδαστές. «Ωστόσο, οι συνθήκες λειτουργίας της Εστίας είναι πολύ δυσμενείς, αφού δεν υπάρχει καθόλου προσωπικό, ενώ και η υλικοτεχνική υποδομή είναι μακριά από τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Επιπλέον η λειτουργία της Εστίας παραμένει, αδικαιολόγητα, νομικά εκκρεμής καθώς δεν υπάρχει Σπουδαστική Λέσχη στο ΤΕΙ Λαμίας, ενώ ούτε έχει υπαχθεί στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας».

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για υπονόμευση του δικαιώματος στη δωρεάν στέγαση και σημειώνουν ότι «για την κατάσταση αυτή υπάρχει μεγάλη πολιτική ευθύνη».

Ρωτούν την υπουργό τι μέτρα θα παρθούν για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Εστίας, για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη διοικητική υποστήριξη, για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και την αναβάθμιση της υποδομής και των συνθηκών ζωής των σπουδαστών.