ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ!

Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής την εκχώρηση στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων μια σειρά από νευραλγικής σημασίας ακίνητα της Ευρυτανίας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:
-Νοσοκομείο Καρπενησίου: Αριθμός ακινήτου 5032, Κωδικός Αριθμός Κτηματολογίου 130310302010-0-0
-Γηροκομείο Καρπενησίου: Αριθμός ακινήτου 5033, Κωδικός Αριθμός Κτηματολογίου 130310304001-0-0
-Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου: Αριθμός ακινήτου 5034, Κωδικός Αριθμός Κτηματολογίου 130310308007-0-0 (κτίριο 1500τ.μ. σε 2,5 στρέμματα).
Ακόμα, δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αναφέρουν ότι στο Υπερταμείο εκχωρούνται ακόμα ο λόφος του Αγίου Δημητρίου, το Συνεδριακό Κέντρο κ.α.

Είναι προφανές ότι η εκχώρηση τόσο σημαντικών ακινήτων προς εκποίηση με πρόσχημα την αποπληρωμή του χρέους, ούτε «τυχαία» είναι ούτε «κατά λάθος» έγινε.
Εντάσσεται στη γενικότερη εκχώρηση χιλιάδων ακινήτων, νοσοκομείων, δημοσίων κτιρίων, ακόμα και αρχαιολογικών χώρων για αξιοποίηση (ξεπούλημα, δηλαδή).
Αν τα συγκεκριμένα ακίνητα τελικά εκχωρηθούν σε ιδιώτες, νευραλγικές υπηρεσίες είτε θα μείνουν άστεγες, είτε θα αναγκαστούν να πληρώνουν ενοίκιο σε ιδιώτες…

Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η περιβόητη «καθαρή έξοδος» υπάρχει μόνο στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, αφού είναι σε εφαρμογή ένα σκληρό «μεταμνημονιακό μνημόνιο» για τα επόμενα πολλά χρόνια.
Πολύ περισσότερο αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει πάρει οριστικά διαζύγιο ακόμα και από τα όσα «αντιμημνονιακά» μισόλογα ψέλιζε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο μοναδικός ανταγωνισμός με τη ΝΔ είναι ποιος θα εφαρμόσει με μεγαλύτερο ζήλο και συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική που και οι δύο ασπάζονται…
Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού  τόσο οι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όσο και τα συμπληρώματά τους ΑΝΕΛ και ΚΙΝΑΛ, παρά την λασπομαχία στην οποία επιδίδονται έχουν στο επίκεντρο της πολιτικής τους την ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Απαιτούμε:
Να ανακληθεί άμεσα κάθε ιδιωτικοποίηση λαϊκής περιουσίας.
Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό , επαρκής χρηματοδότηση, βελτίωση υλικοτεχνικής υποδομής στις δομές υγείας και πρόνοιας της Ευρυτανίας.