19ο ΔΣ 2013: Για την πρόσληψη συμβασιούχων και τα ειδικά τιμολόγια ύδρευσης για κτηνοτρόφους και πολύτεκνους/τρίτεκνους


Για την πρόσληψη συμβασιούχων

Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για πρόσκαιρες ή εποχικές ανάγκες. Εάν η Δημοτική Αρχή είχε μια πολιτική διεκδίκησης πλήρους στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό τότε θα μπορούσαμε να δεχτούμε κάποιες προσωρινές λύσεις.

Όμως η Δημοτική Αρχή της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει ακριβώς την αντίθετη επιλογή, προωθεί και εφαρμόζει όπως και η κεντρική κυβέρνηση την κυρίαρχη κατεύθυνση του κεφαλαίου που θέλει την αντικατάσταση του μόνιμου προσωπικού με εργαζόμενους με προσωρινές σχέσεις χωρίς δικαιώματα.

Για αυτό άλλωστε και ο Δήμος Καρπενησίου είναι πανελλήνιος πρωταθλητής στις κάθε λογής ελαστικές σχέσεις εργασίας που αγγίζουν σχεδόν το μισό προσωπικό!

Είναι επίσης προφανές ότι το προσωπικό αυτό είναι απαραίτητο. Ψηφίζουμε παρών και ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό όσων εργαζομένων διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ειδικότερα για τους παιδικούς σταθμούς

Θεωρούμε πολύ σημαντικές αυτές τις δομές.

Ένα θέμα είναι πόσοι ακριβώς λείπουν ώστε οι σταθμοί να είναι πλήρως στελεχωμένοι ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία τους.

Από ότι φαίνεται όχι μόνο οι θέσεις που εγκρίνονται δεν το διασφαλίζουν αλλά η Δημοτική αρχή της ΝΔ ούτε καν ζητά να πληρωθούν έστω με συμβασιούχους όλα τα κενά.

Από την άλλη απορρίπτουμε ως απαράδεκτους και επικίνδυνους πειραματισμούς ιδέες για κάλυψη των κενών με εθελοντική εργασία, ή με άσχετες ειδικότητες (λχ γυμναστές).

Ψηφίζουμε παρών, ζητάμε να διεκδικηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό όσων εργαζομένων διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία.

Για τα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης (συμπλήρωση της αριθμ. 371/2013 απόφασης)

Πρώτον, είναι γνωστή η θέση μας για τα δημοτικά τέλη και ειδικότερα για τα τέλη ύδρευσης (λχ μείωση του παγίου, αφαίρεση του 80% που ενσωματώθηκε στην τιμή μετά το πέρασμα της ΔΕΥΑΚ στο Δήμο κτλ). Από αυτή την άποψη απορρίπτουμε την εισήγηση.

Δεύτερον, συμφωνούμε να υπάρχει ειδικό τιμολόγιο για τους κτηνοτρόφους. Διαφωνούμε όμως κάθετα με την άποψη ότι αυτό θα πρέπει να ισχύει για τους κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφους. Έτσι αποκλείετε μεγάλο αριθμό κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα τη μικρή οικογενειακή κτηνοτροφία, και αυτό δεν είναι τυχαίο, αποτελεί πολιτική επιλογή που συμβαδίζει και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ για το πλήρες ξερίζωμα των μικρών γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.


Είμαστε επίσης αντίθετοι στο εισοδηματικό κριτήριο για τους τρίτεκνους. Είναι κοροϊδία τα 25.000€. Η θέση μας για το όριο είναι αυτή που υποστηρίζουμε και για το αφορολόγητο, 40.000 οικογενειακό εισόδημα σύν 5000 για κάθε παιδί.