Η Δημοτική Αρχή Κάνει Πλάτες στη Ναζιστική «Χρυσή Αυγή»


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Οκτώβριου αποκαλύφθηκε ότι ο Δήμαρχος Καρπενησίου, εγγονός του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και γιος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, κοινοποίησε στοιχεία, και μάλιστα αναλυτικά, για την άθλια ερώτηση της "Χρυσής Αυγής" στη Βουλή για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε το γεγονός, σημειώνοντας πως η Δημοτική Αρχή της Νέας Δημοκρατίας με την στάση της νομιμοποιεί και υποθάλπει τις λογικές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Πρόκειται για συγκεκριμένη πολιτική επιλογή που δεν ξεπλένεται ούτε μπορεί να κρυφθεί πίσω από οποιαδήποτε «υπηρεσιακή» υποχρέωση ή διαδικασία. 

Επιπλέον πρόκληση αποτελούν τα επιχειρήματα που επιστράτευσε ο κ Μπακογιάννης, ο οποίος επικαλέσθηκε τον Βολταίρο και το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης (!) για να δικαιολογήσει την πολιτική κάλυψη που για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό παρέχει στο ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», την οποία ένταξε στο πλαίσιο της δημοκρατικής έκφρασης (!!) του ελληνικού λαού και έφτασε στο σημείο να κάνει παραλληλισμούς με την νομιμοποίηση του ΚΚΕ που αποτέλεσε όπως είπε συμβολή στον πολιτικό μας πολιτισμό (!!!).

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ σημείωσε ότι έχει το συμβολισμό της και η χρονική στιγμή που επιλέγουν η Δημοτική Αρχή και ο κ. Μπακογιάννης, λίγες μέρες πριν την επέτειο της 28ης Οκτώβρη 1940 οπότε ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του στον ιταλικό φασισμό και κατέληξε τονίζοντας ότι η στάση τους αυτή επιβεβαιώνει ότι όποιος υπερασπίζεται την καπιταλιστική εκμετάλλευση όχι μόνο δε θέλει και δε μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό αλλά στην πραγματικότητα τον χρειάζεται.

Οι μαζικοί φορείς, οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι  εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και οι γονείς πρέπει να καταδικάσουν τη στάση της Δημοτικής Αρχής. Να απορρίψουν διχαστικές λογικές που επιχειρούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που προσπαθούν - είτε Ελληνες, είτε μετανάστες - να επιβιώσουν.


Καρπενήσι, Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012