ΛΣ Στερεάς: Για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014.



 Υπενθυμίζουμε την  δημόσια τοποθέτηση μας, στις αρχές του Σεπτέμβρη, για το προτεινόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, που περιείχε και την δική μας διαφορετική πρόταση.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ, από θέση αρχών,  διαφωνεί κατηγορηματικά με το επιχειρησιακό πρόγραμμα - πρόταση που διατυπώνεται.

Στην ίδια φυσικά κατεύθυνση και με την ίδια λογική τοποθετούμαστε και σήμερα σημειώνοντας :
       Για να κατανοηθεί η σημασία του προτεινομένου προγράμματος είναι σκόπιμη και αναγκαία η εξέταση της αποτελεσματικότητας ανάλογων προηγούμενων προσπαθειών, που όπως η εμπειρία της σύγχρονης πραγματικότητας δείχνει, δεν κατάφεραν να βοηθήσουν τον λαό και την ζωή του.
Λειτούργησαν δημαγωγικά, καλλιέργησαν αυταπάτες, βόλεψαν μεγάλο-εργολάβους και υμέτερους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην διαμόρφωση της σημερινής άσχημης κατάστασης για τον λαό.
Όχι μόνο δεν επέδρασαν - στο ελάχιστο – για να ανακόψουν αυτές τις εξελίξεις που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση της φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας, αλλά τις βοήθησαν ουσιαστικά. Αποτέλεσαν όχημα για την μεταφορά τους στην ζωή των εργαζομένων.
Χαρακτηριστική ήταν η συμβολή τους στο να διαμορφωθούν στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση οι εργασιακές σχέσεις, στο να διεισδύσει το μεγάλο κεφάλαιο στις δραστηριότητες του δημόσιου τομέα, εκμεταλλευόμενο έργα και υπηρεσίες του , ακόμα και υποδομές ή σημαντικές δημόσιες εκτάσεις, πλουτοπαραγωγικές πηγές, παραλίες και δάση.
Αυτή ήταν η ανάπτυξη που πάντα προβάλλετε.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που και σήμερα προωθείτε.
Εξυπηρετεί τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο και χειροτερεύει την θέση του λαού  καταδικάζοντας τον σε συνεχώς μεγαλύτερη εκμετάλλευση.
       Χρησιμοποιείτε βαρύγδουπες εκφράσεις, για να περιγράψετε, στην α΄ φάση του σχεδίου σας, τους άξονες – στόχους του επιχειρησιακού προγράμματος, που επαναλαμβάνονται χρόνια τώρα με τα αποτελέσματα που βλέπει και αισθάνεται ο λαός.
       Στην β΄ φάση, που περιλαμβάνει τον επιχειρησιακό – οικονομικό προγραμματισμό, μιλάτε για προοπτική και για δυναμικά χαρακτηριστικά στην υλοποίηση του προγράμματος, αποκρύπτοντας πως η χρηματοδότηση της περιφέρειας, όπως και όλων των φορέων τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, έχει μειωθεί τρομακτικά και σε βαθμό εξαθλίωσης.
Αποκρύπτεται πως χρωστάμε έργα, πως μας λείπει προσωπικό, πως έχουμε δάνεια, πως λείπουν υποδομές, πως λείπουν μελέτες που πρέπει να χρυσοπληρώσουμε στον ιδιωτικό τομέα γιατί οι υπηρεσίες μας ευνουχίστηκαν.
Αποφεύγετε την πραγματικότητα που δημιουργείτε με την οικονομική κρίση να βαθαίνει και τον λαό να την πληρώνει με τρομακτικές στερήσεις και συνεχώς χειρότερο βιοτικό επίπεδο. Με ανεργία που ξεπερνάει το 25% .
       Προγραμματίζετε στηριγμένοι σε οικονομική βάση αυθαίρετα προσδιορισμένη, αφού η κρατική χρηματοδότηση  θα είναι σαφώς μειωμένη  και οι πόροι από την Ε.Ε πολύ συγκεκριμένης κατεύθυνσης, με προσδιορισμένη την αξιοποίηση τους σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Κρύβετε την προοπτική αφαίμαξης του λαού με την διαδικασία πώλησης υπηρεσιών, καταβολής τελών χρήσης σε έργα και υπηρεσίες, ακόμα και με την προοπτική άμεσης και με έμμεσης φορολογίας.
       Καλλιεργείτε αυταπάτες για το μέλλον δίνοντας ψεύτικες εικόνες και υποσχέσεις κοροϊδεύοντας και αποπροσανατολίζοντας τον λαό. αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους.
       Μιλάτε, βέβαια, και  για χρήσιμα έργα αποκρύπτοντας πως αυτά γίνονται με σοβαρή καθυστέρηση χρόνων και υψηλότερο κόστος αφού συμπεριλαμβάνουν τις πανάκριβες μελέτες που γίνονται από ιδιώτες και το εργολαβικό κέρδος, που θα εξαφανιζόταν, αν υπήρχε ένας ενιαίος δημόσιος φορέας κατασκευών καλά οργανωμένος.
       Η πολιτική σας πρακτική και ο συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι ενταγμένος στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε και φυσικά στον Καλλικράτη που το υπηρετεί.
Για αυτό τον λόγο θα καταψηφίσουμε την πρόταση σας.
Στον λαό θα προβάλλουμε τον διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που χρειάζονται οι εργαζόμενοι και ο τόπος.
Καταθέτουμε ολοκληρωμένο κείμενο με τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για τα πρακτικά.


                             ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)