ΛΣ Στερεάς: Ψήφισμα για τον "Κώδικα Ναρκωτικών"

Το νομοσχέδιο “κώδικας ναρκωτικών “ που συζητιέται στη βουλή προσπαθεί να φέρει άλλο ένα πλήγμα στην εργατική τάξη, στους αγώνες και την ποιότητα ζωής της.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με επείγουσες διαδικασίες φέρνει και θέλει να περάσει το νόμο που θα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και θα πολλαπλασιάζει το εμπόριο και τη διακίνηση του λευκού θανάτου.
Οι προφάσεις, ότι σέβονται την ελευθερία μας για να κάνουμε χρήση σε ότι «γουστάρουμε», ότι με την απελευθέρωση θα μειωθούν οι χρήστες, ότι θα βοηθηθούν οι εξαρτημένοι, δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν.
Το εγχείρημα της απελευθέρωσης χρήσης του χασίς και υποκατάστατων σε γειτονικές χώρες είναι ενδεικτικό για των αριθμό των εξαρτημένων που αυξάνεται ανησυχητικά. Στην Ολλανδία, σχεδιασμένα, αποφασίστηκε η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών την περίοδο ακριβώς που αναπτυσσόταν ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα και τώρα το ποσοστό όσων κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης ξεπερνάει το 80%.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει αποφασιστικά το προωθούμενο νομοσχέδιο και απαιτεί να σταματήσει κάθε διαδικασία προώθησης του.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντιταχθούν αποφασιστικά ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Λαμία, 29/2/2012.