Με Αφορμή όσα Συνέβησαν γύρω από την Προβλήτα του Ν.Ο Αλιβερίου


Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των νέων στην άθληση και μας ενδιαφέρει η εξασφάλιση των συγκεκριμένων προϋποθέσεων για να το ασκούν.
Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό παρέχοντας στους νέους όλα τα αναγκαία μέσα. Όλα αυτά που χρόνια τώρα τους στερούν οι πολιτικές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Στην ίδια λογική λειτούργησαν οι δήμαρχοι και οι Νομάρχες, που συνέβαλαν το δικαίωμα της νέας γενιάς στον ερασιτεχνικό αθλητισμό να γίνει προνόμιο λίγων. Δυνατότητα ορισμένων και όχι όλων των παιδιών του λαού.
Ζητάμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να γίνουν με ασφάλεια οι ναυταθλητικοί αγώνες φέτος και να αποκτήσει μόνιμες αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήριο η περιοχή Ικανά να καλύψουν τις ανάγκες όλων των νέων της περιοχής.
Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει για:
  • Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας.
  • Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση και διαμόρφωση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση.
  • Διαμόρφωση ενιαίου συστήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην εκπαίδευση, βασισμένου σε επιστημονικές έρευνες για τις πραγματικές ανάγκες ανάπτυξης των νέων.
  • Οργανωμένη Προσχολική Αγωγή με βάση το αθλητικό παιχνίδι. Ανάλογη διαμόρφωση των παιδικών χαρών και των παιδότοπων, καθώς και διορισμός των απαιτούμενων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
  • Διορισμός καθηγητών Φυσικής Αγωγής, διαμόρφωση σχολικών χώρων, αιθουσών γυμναστικής, προαύλιων χώρων, διάθεση εποπτικού υλικού, καθώς και θεσμοθέτηση αθλητικών εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα.
  • Οργάνωση ειδικών προγραμμάτων για παιδιά με σωματικά προβλήματα και προβλήματα υγείας.
Λαμία, 27/6/2011.
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)