Αναφορικά με το ΓΠΣ και τη νέα Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου


  1. Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί αναλυτικά για την ουσία του θέματος μέσω της παρέμβασης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Επαναλαμβάνουμε: ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, δεν αποτελούν κοινωνικά ουδέτερες διαδικασίες. Οργανώνουν το χώρο σύμφωνα με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και επιλογές του κεφαλαίου. Προωθούν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση κεφαλαίου και γης σε βάρος των μικροϊδιοκτητών. Αυτός είναι ο βάρβαρος καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης τον οποίο υπηρετούν τα κόμματα του κεφαλαίου και που μόνο θεό του ξέρει το κέρδος των «επενδυτών”.
  1. Η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (18/5) ουσιαστικά δικαιώνει την συγκεκριμένη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχε απορριφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση: Να πάρει δηλαδή το ΔΣ θέση συνολικής απόρριψης του ΓΠΣ, να απαιτήσει την απόσυρση – ακύρωσή του.
  1. Ο Δήμος έχει ευθύνη να πρωτοστατήσει αυτός σε όλες τις ενέργειες για την ακύρωσή του ΓΠΣ. Δεν έχει δικαίωμα να πετάει το μπαλάκι στους δημότες, ή να τους παροτρύνει να προσφύγουν δικαστικά από μόνοι τους. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να στηρίξει πρακτικά – αναλαμβάνοντας και την οικονομική συνέπεια της πολιτικής ευθύνης που φέρει – τους δημότες και τους φορείς που θα το πράξουν.
  1. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αλλά και άλλων δυνάμεων, οι “ανεξάρτητοι”, έχουν τεράστιες ευθύνες τις οποίες προσπαθούν να κουκουλώσουν μπροστά στη γενική κατακραυγή. Και από το επεισόδιο αυτό πρέπει οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και κτηνοτρόφοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.
Καρπενήσι, 23 Μάη 2011
Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης