ΠΕΑΕΑ: Κάλεσμα στην Εκδήλωση στις Κορυσχάδες την Κυριακή 29 Μάη


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)

Παράρτημα Ευρυτανίας

ΤΣΙΤΣΑΡΑ 3 – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ τηλ.: 2237023076

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής στην Εθνική Αντίσταση και τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της περιόδου 1941-44 , ψυχή και σάρκα του ήταν το ΕΑΜ, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, όταν οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων είτε συνεργάζονταν με τον κατακτητή, είτε κήρυτταν την υποταγή και φεύγανε στο εξωτερικό.

Το Σάββατο 28 Μάη στις 12:00, με εκδήλωση στην Καλύβα του Στεφανή στην Σπερχιάδα, από όπου ξεκίνησε τον Μάη του 1942 η πρώτη ανταρτοομάδα, απαρχή του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη, θα τιμηθεί το ξεκίνημα του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα.

Την Κυριακή 29 Μάη στις 11:30 , με εκδήλωση στις Κορυσχάδες για την 67η επέτειο της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο πραγματοποιήθηκε ύστερα από μυστικές εκλογές που έγιναν σε όλη την Ελλάδα και ψήφισαν πάνω από ένα εκατομμύριο, κάτω από την μύτη των κατακτητών . Το συμβούλιο κατέληξε σε σημαντικές αποφάσεις που προσπάθησαν να θεμελιώσουν την λαϊκή εξουσία με θεσμούς λαϊκής αυτοδιοίκησης και δικαιωσύνης.

Το παράρτημα Ευρυτανίας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί όλους τους αγωνιστές, απογόνους και φίλους της Εθνικής Αντίστασης να συμμετέχουν και να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις. Καλεί ιδιαίτερα τους απογόνους των αγωνιστών, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν.

Οι εκδηλώσεις πέρα από την ιστορική τους σημασία για την ανάδειξη της ιστορίας του λαϊκού κινήματος ενάντια στην παραχάραξη που οργανώνει η άρχουσα τάξη, και τις προσπάθειες αποχρωματισμού της ιστορίας της εθνικής αντίστασης. Στις σημερινές ιδιαίτερα συνθήκες προβάλουν τα μηνύματα για την ανάγκη ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος, την δημιουργία της λαϊκής στρατιάς που θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης μέχρι το επίπεδο της εξουσίας και θα επιβάλει ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Όσοι αγωνιστές, απόγονοι και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης θέλουν να μεταβούν την Κυριακή στις Κορυσχάδες, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 6980174305 και 6979947206