Για το λεγόμενο «Πράσινο Ταμείο»

Το σχέδιο νόμου για το «Πράσινο Ταμείο ΑΕ» δρομολογεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας.

Αναθέτει την περιβαλλοντική πολιτική στο μεγάλο κεφάλαιο στήνοντας μια «Στρατηγική Επιτροπή Περιβαλλοντικής Πολιτικής» από εκπροσώπους των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των... ξενοδόχων και των ΜΚΟ τους!
Προοιωνίζει νέα επιδρομή «πράσινων φόρων» και τελών. Παράλληλα καταργεί τον «Ειδικό Φορέα Δασών», αφήνοντας μετέωρους τους εργαζόμενους σε αυτόν, και παραδίδει την σημαντική κινητή και ακίνητη περιουσία του στο «Πράσινο Ταμείο» για τις «πράσινες μπίζνες» των επιχειρηματικών ομίλων.
Εξανεμίζει τους πενιχρούς πόρους που μέχρι σήμερα διατίθενται αποκλειστικά μέσω του Ειδικού Φορέα Δασών για την ανάπτυξη, προστασία και διαχείριση του δασικού πλούτου, της άγριας πανίδας και της αυτοφυούς χλωρίδας, για αναδασώσεις. Αφήνει ουσιαστικά απροστάτευτο το δημόσιο δασικό σύστημα.

Υπονομεύει παραπέρα τη Δασική Υπηρεσία, επιτείνοντας την οικονομική ασφυξία, και παραδίδοντας τη σύνταξη, ανάρτηση, συμπλήρωση και διόρθωση των Δασικών Χαρτών στο... Κτηματολόγιο ΑΕ και σε ιδιώτες εργολάβους.
Ανοίγει νέα παράθυρα για αλλαγή χρήσης σε δασικές εκτάσεις. Στηρίζει αποφασιστικά την επιχειρηματική δράση στις ΑΠΕ (βλέπε ανεμογεννήτριες). Μάλιστα προβλέπει ίδρυση «Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για έργα ΑΠΕ» (!) και διαδικασίες «ταχείας αδειοδότησης», ενώ δίνει τη δυνατότητα μεταβολής του τρόπου και της διαδικασίας άσκησης των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Α.Π.Ε., καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα με απλή υπουργική απόφαση.
Οι δημοτικές αρχές των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ θα είναι στυλοβάτες και υλοποιητές αυτών των κατευθύνσεων. Σταμάτησε τους και με την ψήφο σου!

Αγωνίσου με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση!

Για την κατάργηση των δασοκτόνων νόμων και διατάξεων.
Για να μην παραδοθούν στις αδηφάγες ορέξεις των επιχειρήσεων οι ορεινοί όγκοι. Για να μη στηθεί καμία ανεμογεννήτρια στα βουνά μας από τα μονοπώλια.
Για ενίσχυση, στελέχωση και αναβάθμιση των δασικών υπηρεσιών.
Για την προστασία και την ορθολογική διαχείρηση των δασών.
Για να μετατραπούν σε δημόσια περιουσία όλες οι μεγάλες ιδιωτικές εκτάσεις σε δάση και βουνά.

Καρπενήσι, Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010