Σχετικά με τον Υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας

Η δήλωση του κ. Κώστα Μπακογιάννη με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Καρπενησίου ανακυκλώνει τις γνωστές υποσχέσεις για «τουριστική ανάπτυξη» που επαναλαμβάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί δεκαετίες, ενώ παράλληλα με την πολιτική τους έχουν φτάσει το νομό και τους εργαζόμενους στο σημερινό τους χάλι.
Αποτελεί εμπαιγμό η δήθεν «ανεξαρτησία», λες και η υποψηφιότητά του είναι άσχετη με πολιτικούς σχεδιασμούς ή λες και θα εφαρμόσει πολιτική διαφορετική από αυτή που πρεσβεύει.
Οι επευφημίες για τον «Καλλικράτη» δηλώνουν δέσμευση στο αντιλαϊκό μνημόνιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, στους όρους του οποίου συγκαταλέγεται και ο «Καλλικράτης».
Καλεί να «δεχτούμε τη στενότητα του Κεντρικού Κράτος», δηλαδή την πολιτική λιτότητας και άγριων περικοπών που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Προαναγγέλλει παραπέρα ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών μέσω των ΣΔΙΤ.
Επιβεβαιώνει ότι οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε κάθε επίπεδο και θεσμό αναγνωρίζουν μόνο ένα κόμμα: αυτό των επιχειρηματιών και της πλουτοκρατίας.
Το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι ή με το κεφάλαιο ή με το λαό. Με αυτό το κριτήριο κρίνεται κάθε πολιτική δύναμη, κάθε συνδυασμός, κάθε υποψήφιος.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν. Να δεχτούν λαϊκό ράπισμα στις τοπικές εκλογές. Στηρίξτε την Λαϊκή Συσπείρωση, ανοίξτε το δρόμο στη λαϊκή αντεπίθεση.