ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ: Δίκαιο Αίτημα να Καταργηθούν οι Φόροι στο Πετρέλαιο Θέρμανσης


Συνεχίζει να εμπαίζει απροκάλυπτα τα λαϊκά στρώματα η κυβέρνηση, με αφορμή τα ψίχουλα του επιδόματος θέρμανσης.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις, η κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος, τη χαλάρωση των περιουσιακών στοιχείων και την προκαταβολή ενός μέρους του ποσού στους δικαιούχους.

Οι ρυθμίσεις αυτές δεν πρόκειται να φέρουν καμία ανακούφιση. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις, φέτος η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης θα μειωθεί κατά 60% σε σχέση με το 2012.

Τα μέτρα της Κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης αποτελούν κοροϊδία, δε μπορούν να αντισταθμίσουν την αδυναμία κάλυψης των αναγκών θέρμανσης της λαϊκής οικογένειας, ούτε βέβαια και τα ημίμετρα που προτείνουν τα άλλα κόμματα για μείωση του συντελεστή του ΕΦΚ ή για διεύρυνση του κριτηρίου για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Για το ΚΚΕ η επείγουσα αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται στην άμεση κατάργηση του ΕΦΚ αλλά και του ΦΠΑ που επιβαρύνει τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση, και στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε αντίστοιχη τροπολογία στη βουλή.

Οι κάτοικοι της Ευρυτανίας πρέπει να διατρανώσουν το δίκαιο αίτημα να μην επιτρέψουμε έναν ακόμα χειμώνα να παγώσουν οι οικογένειες μας και τα παιδιά μας ειδικά για έναν ορεινό νομό με έντονο χειμώνα και χαμηλές θερμοκρασίες παίρνοντας τα παρακάτω μέτρα:

·        Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά.

·   Να πάρουν  όλα τα απαραίτητα μέτρα οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης στα σχολεία.

·        Ειδικότερα στην Ευρυτανία πέρα από το πετρέλαιο θέρμανσης πολλά νοικοκυριά δεν έχουν εγκατάσταση καλοριφέρ, οφείλει το κράτος να παρέχει καυσόξυλα για την κάλυψη των αναγκών.

Καρπενήσι, 8-10-2013
Κ.Ο. Ευρυτανίας του ΚΚΕ