ΛΣ Στερεάς Για την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη.


Η αγροτοδιατροφική σύμπραξη αποτελεί μια από τις προεκτάσεις της γνωστής φούσκας που διαφημίστηκε πολύ, του «καλαθιού του παραγωγού».

Πρόκειται για μια εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα φτιαχτεί με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και την συμμετοχή δήμων και επιμελητηρίων όπου θα συνυπάρχουν - κατέχοντας την πλειοψηφία - ομάδες παραγωγών, συνεταιριστικές οργανώσεις, φορείς της βιομηχανίας και του εμπορίου.

Στόχος της θα είναι η προώθηση των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, που έχουν επιλεγεί για το γνωστό καλάθι του παραγωγού

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκτιμά πως η όλη προσπάθεια είναι  συνέχεια της πολιτικής απάτης και του αποπροσανατολισμού, που επιχειρήθηκε με το καλάθι του παραγωγού.

Στηριγμένοι στην πολύχρονη εμπειρία του λαού, σημειώνουμε πως η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που συνδιαμορφώνει και εφαρμόζει, με ζήλο και συνέπεια, η τρικομματική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θέλει η αγροτική παραγωγή να περάσει, εξ ολοκλήρου, στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

Η καπιταλιστική οργάνωση της οικονομίας προωθεί αγροτική ανάπτυξη που να υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

 ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΔΗΜΑΡ…Είναι αυτοί οι ίδιοι που στη Βουλή ψηφίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα το ένα μετά το άλλο, είναι αυτοί οι ίδιοι που προτείνουν και προωθούν τις τάχα καινοτόμες ιδέες, καινοτόμες καλλιέργειες, καινοτόμες εκτροφές, τρούφες, σαλιγκάρια και  φωτοβολταϊκά.

Στόχος όλων αυτών είναι να αποπροσανατολίσουν, να χειραγωγήσουν, να εγκλωβίσουν τους αγρότες της Περιφέρειας, να μην βλέπουν τις αιτίες των προβλημάτων τους και να μην παλεύουν ενάντια στον κοινό ταξικό αντίπαλο με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην κατεύθυνση της ρήξης και ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος.

Θέλουν οι αγρότες να ξεχάσουν τα προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές τους. Το κόστος υψηλό παραγωγής, τις τιμές των καλλιεργητικών εφοδίων, της ενέργειας, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων που παράγουν, Την πώληση της αγροτικής, την υποβάθμιση του ΕΛΓΑ….

Τα όποια μέτρα παίρνουν και τα καλάθια που προτείνουν κινούνται στα πλαίσια της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της Στερεάς Ελλάδας να γυρίσουν την πλάτη τους σε όλους αυτούς. Να μην πέσουν για άλλη μια φορά στην παγίδα και να συσπειρωθούν στην πάλη, σε αγωνιστική συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και τη δημιουργία των προϋποθέσεων, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του λαού.

Να παλέψουν για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα συγκρούεται με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του κεφαλαίου.

Που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, την προώθηση κοινών καλλιεργητικών εργασιών με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Για να προχωρήσει αυτή η ανάπτυξη, πρέπει να αποδυναμωθούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Να γίνει παντοδύναμο το Λαϊκό Μέτωπο, η συμμαχία της αγροτιάς με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους νέους των σπουδών και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που θα αγωνίζεται για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη μιας άλλης εξουσίας, της λαϊκής εξουσίας.

ΧΡΟΝΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ  ΣΟΦΙΑ  (ΙΩΑΝΝΑ)