Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΚΚΕ για τα Προβλήματα Ηλεκτροδότησης Λόγω Κακοκαιρίας

Θεωρούμε απαράδεκτο εκατοντάδες οικογένειες στην Ανατολική Ευρυτανία ( Φουρνά, Δομνίστα και Αγ. Τριάδα ) να ταλαιπωρούνται από διακοπές ρεύματος λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, που στην συγκεκριμένη περιοχή είναι συχνές και έχουν πολυήμερη διάρκεια. Είναι προβλέψιμες.

Για αυτή την κατάσταση υπεύθυνες θεωρούμε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που, ακολουθώντας οδηγίες της Ε.Ε, απελευθέρωσαν την αγορά ενέργειας και ιδιωτικοποίησαν -ιδιωτικοποιούν κάθε μέρα και βαθύτερα την ΔΕΗ.

Αυτοί έφεραν τις εργολαβίες στην συντήρηση του δικτύου και για λόγους οικονομίας, φυσικά, περιόρισαν τον εκσυγχρονισμό και την συντήρηση του.

Η ορεινή και εγκαταλελειμμένη περιοχή της Ευρυτανίας, θα μπορούσε να είχε αποκτήσει τις κατάλληλες σύγχρονες υποδομές για μια καλύτερη ζωή του λαού της και δεν θα αντιμετώπιζε προβλήματα ηλεκτροδότησης για 5 συνεχείς ημέρες.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, την Περιφέρεια Στερεάς και τον Δήμο Καρπενησίου να πάρουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να εμφανίζονται σαν παρατηρητές. Με την ΔΕΗ και με οποιοδήποτε κόστος, άμεσα, να λύσουν το ζήτημα της ηλεκτροδότησης της Ευρυτανίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ