Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου Για τα πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Καρπενησίου



Αναγνωρίζουμε τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες που έκαναν οι εργαζόμενοι του Δήμου, τα σωστικά συνεργεία και η υπεύθυνοι του Δήμου τις τελευταίες ημέρες.


Χωρίς να φιλοσοφούμε οφείλουμε να πούμε ότι τα φαινόμενα αυτά ακόμη και τα τυχαία γεγονότα που συμβαίνουν έχουν αιτία για τα προβλήματα που δημιουργούν. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αιτίες διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι όλο και χειρότερα.

Είναι απαράδεκτο οι κυβερνήσεις, οι περιφέρειες και οι δήμοι ενώ τα ίδια φαινόμενα είναι επαναλαμβανόμενα και όχι πρωτοφανή και ενώ γνωρίζουν τις αιτίες να μην προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες για να μην επαναληφθούν διαθέτοντας βέβαια τα απαραίτητα κονδύλια.

Πιο συγκεκριμένα όπως όλοι γνωρίζουμε παλαιότερα οι Δασικές Υπηρεσίες πραγματοποιούσαν αντιπλημμυρικά έργα, ανακουφίσεις και διευθετήσεις χειμάρρων και άλλα έργα για την προστασία των οικισμών και ταυτόχρονα υπήρχε δουλειά για πολλούς κατοίκους της περιοχής μας. Σήμερα οι κυβερνήσεις έχουν καταργήσει τα κονδύλια και η ευθύνη των έργων μεταβιβάστηκε στην τοπική διοίκηση χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια, χωρίς απαραίτητο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, χωρίς σύγχρονα μηχανήματα.

Και για τους παραπάνω λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, και κάναμε πολυάριθμες παρεμβάσεις σχετικά με την ανυπαρξία χρηματοδότησης έργων προστασίας των κατοίκων της περιοχής και ουσιαστικά έργα υποδομών (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά) που έχουν ανάγκη οι σύγχρονες λαϊκές οικογένειες.  Η έλλειψη τέτοιων έργων πολλές φορές καταλήγει στο να στοιχίζει παραπάνω η αποκατάσταση από την πρόληψη.

Για να προλαμβάνονται και να περιορίζονται αυτά τα φαινόμενα πρέπει η ανάπτυξη να γίνεται σχεδιασμένα με άξονα το συμφέρον του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στην περιοχή μας παραδείγματος χάρη το κράτος  επιχορήγησε  με εκατομμύρια χάρισε δημόσια περιουσία για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών χωρίς να υπολογίζεται η καταστροφή που θα επέλθει με την τοποθέτηση τους αποδεικνύει το βάσιμο της άποψη μας. Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται λαϊκή συμμαχία, αγώνας και επαγρύπνηση για να περιφρουρήσουμε το δίκιο μας.

Αυτό που προέχει άμεσα, μετά από μία τέτοια καταστροφή είναι:

·         Η ολική αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι κάτοικοι και η αποζημίωση τους  αποκλειστικά από τους κρατικούς φορείς.

·         Οι συνεχείς προσπάθειες για την επάνοδο του κόσμου στις κατοικίες τους.

·         Η αποκατάσταση των υποδομών και η διεκδίκηση χρηματοδότησης από το κράτος για έργα προστασίας.

Η δημοτική αρχή έχει μεγάλη ευθύνη επειδή δέχεται χωρίς αντίδραση τις περικοπές στη χρηματοδότηση από το κράτος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τόσο στο Δήμο Καρπενησίου, όσο και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στο πλευρό των κατοίκων και θα παλέψουν για την ουσιαστική αποκατάσταση των καταστροφών και την αποζημίωση των πληγέντων.
Στο ίδιο μετερίζι βρίσκεται και το ΚΚΕ, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα. Έχουμε υπόψη ότι ο τρόπος που λειτουργεί το αστικό κράτος δεν μπορεί να λύσει τα χρόνια προβλήματα και να καλύψει τις συνεχώς διευρυμένες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Καλούμε όλο το λαό να οργανώσει την συμμαχία τους και να παλέψει για την δικιά του εξουσία για την δικιά του οικονομία.

Καρπενήσι, 3-2-2015

Παπαροϊδάμης Βασίλης