Εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την "αξιολόγηση" στο ΔΣ της 9/7/2014

Για το θέμα της λεγόμενης “αξιολόγησης”

Η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα έχει θέσει τα θέματα των απολύσεων, των εργασιακών σχέσεων,  της λεγόμενης αξιολόγησης που θα έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στους εργαζομένους αλλά και στους δημότες. Πρόκειται για στρατηγικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας Η εισήγηση της δημοτικής αρχής βάλει πλάτη στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Υιοθετεί τους αντιλαϊκούς στόχους του  4250/2014 και της αξιολόγησης αρνείται να μην την υλοποιήσει

Η αξιολόγηση έχει ταξικό περιεχόμενο και αντεργατικούς στόχους

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νόμο 4250/2014  στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ε που θα υπηρετεί ακόμα καλύτερα τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους. Κυβέρνηση και ΕΕ με την αξιολόγηση, αξιοποιώντας και τις ποσοστώσεις  και τις κατηγοριοποιήσεις, επιδιώκουν να  τρομοκρατήσουν και να καθυποτάξουν τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους και να αναδείξουν τα νέα "δικά" τους επίλεκτα κρατικά στελέχη  για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και οι απολύσεις. Ο  νόμος ενισχύει τη δεξαμενή των απολύσεων και παράλληλα στρώνει το έδαφος ώστε την επόμενη πενταετία μια σειρά λειτουργιών των δήμων να περάσουν στα χέρια ιδιωτών.Φυσικά αν ενδιαφέρονταν για την ποιότητα των υπηρεσιών θα ασχολούνταν με την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς με μόνιμο προσωπικό. Παράλληλα κλιμακώνεται ο αυταρχισμός

Τοπική και περιφερειακή διοίκηση παίζουν σοβαρό ρόλο

Χρόνια τώρα οι δημοτικές αρχές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και κάθε λογής αυτοπαρουσιαζόμενων ως «ανεξάρτητων» αποδέχονται τις περικοπές, τη  διεύρυνση της ανταποδοτικότητας, εμπορευματοποίηση υπηρεσιών τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις προσωπικού. Είναι οι ίδιοι που χαιρέτισαν τον αντιδραστικό «Καλλικράτη» που έσπευσαν να εφαρμόσουν την κυβερνητική εγκύκλιο και να καταργήσουν τις κενές οργανικές θέσεις στους ΟΕΥ (μύθος το πλεονάζον προσωπικό). Είναι οι ίδιοι που στην ΚΕΔΕ συμφωνούν  επί της ουσίας κάνοντας τάχα πως διαφωνούν με τη διαδικασία. Που ζήταγαν αναβολή και παράταση των ημερομηνιών για να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα μετά τις εκλογές.

Είναι μεγάλες και οι ευθύνες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που κυριαρχεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που με τη στάση τους έχουν βάλει πλάτη στο πέρασμα αντιλαϊκών μέτρων, τη διάσπαση των εργαζομένων σε μόνιμους και μη,  τον αφοπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής ΝΔ - Μπακογιάννη

Το έδαφος για μαζικές απολύσεις σε τομείς της Τοπικής Διοίκησης είχε ετοιμάσει προσωπικά ο Γερμανός υφυπουργός, κ. Φούχτελ, ο οποίος είχε πει: «Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες, όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα. ...να βρεθούν τρόποι πώς να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων».

Θυμίζουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση αποκάλυψε ότι στην 6η Έκθεση της Task Force  υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στο Καρπενήσι και στη συμφωνία που έβαλε ο κ Μπακογιάννης το δήμο ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, που περιλαμβάνει την αξιολόγηση δομών και προσωπικού. Για το θέμα ακόμα και σήμερα δεν μας έχει κοινοποιηθεί κανένα έγγραφο.

Στήν έκθεση αναφέρεται ότι «τεχνική βοήθεια» της Ομάδας Δράσης αφορά και την «αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού»,: «για να στηρίξει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υπογράψει συμφωνία με το γερμανικό Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) για την  εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε ένα επιλεγμένο σύνολο δήμωντης χώρας για τον  έλεγχο ειδικών πτυχών των μεταρρυθμίσεων, όπως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού και ηοικονομική διαχείριση.».. «Για να στηρίξει περαιτέρω τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, η ΟΔΕ έλαβε την πρωτοβουλία  να προβάλει ορισμένα θέματα που καλύπτονται από τον οδικό χάρτη και έναν περιορισμένο  αριθμό δήμων που θα λειτουργήσουν ως πρότυπα. …. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε  σύμβαση εξουσιοδότησης με τη GIZ για την υλοποίηση του έργου παροχής τεχνική βοήθειας στους πέντε πρότυπους δήμους. Οι δήμοι αυτοί είναι: Θεσσαλονίκης, Σκοπέλου,  Σπάρτης, Πρεσπών και Καρπενησίου

Η αντίθεση στην αξιολόγηση πρέπει να είναι αντίθεση στην αντιλαϊκή στρατηγική κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου

Με βάση τα παραπάνω καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει

Να καταγγείλει και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση του Ν.4250/2014.

Να καταδικάσει την αξιολόγηση δομών και  υπαλλήλων, γιατί θα οδηγήσει σε καταργήσεις και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών αλλά και σε  απολύσεις.

Να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4250/14.

Να μην εκδοθεί καμία απόφαση από το Δήμαρχο ή το Γενικό Γραμματέα για τον επιμερισμό των ποσοστών

Να αποφασίσει πωως εντέλλονται οι Γενικοί Διευθυντές και προϊστάμενοι των διευθύνσεων να μην υλοποιήσουν τη διαδικασία αξιολόγησης

Να φέρει η Δημοτική Αρχή στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα και τις συμφωνίες με την Task Force που αφορούν στο Δήμο, συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη GIZ.

Να σταματήσει τώρα κάθε  πρόγραμμα και συνεργασία με την Task Force

Διεκδικούμε μόνιμη - σταθερή εργασίας με πλήρη δικαιώματα για όλους


Καρπενήσι 9/7/2014