Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για το Νέο Νόμο

Ο νέος νόμος - πλαίσιο στα ΑΕΙ - TEI είναι κομμάτι της ενιαίας σαρωτικής αντιλαϊκής επίθεσης που κεφάλαιο - ΕΕ - κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχουν εξαπολύσει στο έδαφος της κρίσης. Ηδη τρίβουν τα χέρια τους βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρήσεις και λοιπά τρωκτικά που θα κάνουν χρυσές μπίζνες στην Παιδεία και την Ανώτατη Εκπαίδευση», σχολιάζει καυστικά η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σχετικά με όσα φέρνει ο νέος νόμος, εκτιμώντας ότι «μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου" και του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανοίγει ένα νέο μέτωπο στον αμείλικτο πόλεμο που έχει κηρύξει απέναντι στο λαό και τα παιδιά».
«Γκρεμίζεται ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση!», επισημαίνει η ΕΓ του ΜΑΣ και ανάμεσα στα όσα ανακοινώθηκαν ξεχωρίζει:
  • Διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από το επιστημονικό αντικείμενο και δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων - διαβατήρια για την ανεργία.
  • Ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ - ΤΕΙ. Διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και εμπορικές συμφωνίες.
  • Παραδίδουν τη φοιτητική μέριμνα και τις υποδομές σε ιδιώτες.
  • Προχωράνε σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα, στις δομές και τα συλλογικά του όργανα, στους φοιτητικούς συλλόγους.
  • Καταργούν το άσυλο.
  • Γενικεύεται η στρατιά των συμβασιούχων διδασκόντων, των εκπαιδευτικών χαμηλών βαθμίδων, των συμβασιούχων καθηγητών.
«Εχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών», καλεί η ΕΓ του ΜΑΣ και προτρέπει:
«Τώρα να εγκαταλείψουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τις παρατάξεις τους στις σχολές. Χρόνια τώρα με τη βρώμικη προπαγάνδα τους έχουν συμβάλει για να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα.
Να γυρίσουν την πλάτη στις ομάδες ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ που έχουν τεράστια συμβολή στη διάλυση του φοιτητικού κινήματος και των οργάνων του.
Τώρα οι φοιτητές και σπουδαστές πρέπει να ξεσηκωθούν, να μπουν μπροστά για να φτιαχτεί το μεγάλο οργανωμένο ποτάμι που θα τους ανατρέψει με πολιτικοποιημένο αγώνα.
Να παρέμβουμε σε Πρυτανείες, Συγκλήτους, να γίνουν οι σχολές κάστρα αγώνα και πάλης. Από τώρα ετοιμάζουμε μεγάλα συλλαλητήρια τη μέρα κατάθεσης του νόμου στην αρμόδια επιτροπή.
Μαζί μας θα είναι το κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων που δεν είναι μπλεγμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα. Τώρα να πάρουμε θέση μάχης πλάι στους εργάτες και το ΠΑΜΕ, τους αγρότες και την ΠΑΣΥ, τους μικρομαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Να χτίζεται μέρα με τη μέρα η μεγάλη συμμαχία που θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που συμφέρει το λαό και τη νεολαία.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
  • Πάρτε τώρα πίσω το άθλιο "μνημόνιο" της Παιδείας, το νέο νόμο - πλαίσιο!
  • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ - ΣΤΕΓΑΣΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΑ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως.
  • Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ - ΤΕΙ - έρευνα.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, που θα παρέχει αναβαθμισμένο πτυχίο, ως μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Οχι στην πιστοποίηση και τη "διά βίου μάθηση" που παγιώνουν την εργασιακή περιπλάνηση».
5/7/2011