ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Μεγάλα τα προβλήματα του λαού της περιοχής
Από τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη
Από τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα και στην Ευρυτανία, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που βάζει σε δεύτερη μοίρα τις λαϊκές ανάγκες σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία και υποδομές για το λαό, καθώς και οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ζητήματα αυτά και η σταθερή στήριξή του στα αιτήματα των κατοίκων, των εργαζομένων, των αγροτοκτηνοτρόφων και των αυτοαπασχολούμενων του νομού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νομό, την Παρασκευή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας.
 Ο Δ. Κουτσούμπας στην περιοδεία του συνοδευόταν από κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ευρυτανίας, όπου συμμετείχε και ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.
Με τον αντιπεριφερειάρχη
Αρχικά ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό, μετά την οποία ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την εξής δήλωση:
«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας και μια αναλυτική ενημέρωση για τη δουλειά της Περιφέρειας στο νομό της Ευρυτανίας.
Θέσαμε τα ζητήματα - αφού ενημερωθήκαμε - και τις προσπάθειες που θα κάνει το Κόμμα μας και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, με τους μαζικούς φορείς, για να αναδείξουμε τα προβλήματα της ερήμωσης της περιοχής. Ταυτόχρονα, όμως, και των δυνατοτήτων που έχει, του απέραντου φυσικού κάλλους και των ιστορικών μνημείων που διαθέτει, που μπορούν να αξιοποιηθούν σε όφελος των εργαζομένων, εδώ, ευρύτερα της περιοχής για την ανάπτυξή της.
Από τη συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου στο Καρπενήσι
Από τη συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου στο Καρπενήσι
Ομως, υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα άμεσα - πέρα από τα γενικότερα, που αφορούν όλη την Ελλάδα και όλους τους νομούς - όπως είναι για παράδειγμα το ζήτημα του οδικού δικτύου που χρειάζεται παραπέρα βελτίωση. Οπως είναι οι υποδομές, μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, μέτρα αντισεισμικής προστασίας, λόγω των συχνών κατολισθήσεων που έχει εδώ η περιοχή, όπως και ενίσχυση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών από τον τομέα της Υγείας και τα Κέντρα Υγείας και το νοσοκομείο, με την υποστελέχωση που υπάρχει σήμερα και την ανάγκη νέων προσλήψεων. Και τα ζητήματα της Παιδείας, της Εκπαίδευσης - Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας - έτσι ώστε να καλυφθούν κενά που υπάρχουν.
Και άλλα τέτοιου είδους προβλήματα, που αφορούν είτε τους αγροτοκτηνοτρόφους εδώ στην περιοχή, με το υψηλό κόστος που έχουν για τα προϊόντα τους και τις χαμηλές τιμές που τα πουλάνε αυτά και μια σειρά τέτοιες πλευρές, τις οποίες θα αναδείξουμε και κατά τη διάρκεια της μέρας στις συναντήσεις με τους άλλους φορείς και τους εκπροσώπους και στην ομιλία απόψε εδώ στο Καρπενήσι».
Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου
Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας περιόδευσε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου συνομίλησε με νοσηλευόμενους και είχε συνάντηση με τον διευθυντή Σταύρο Κουταλιανό και άλλα μέλη της διοίκησης, καθώς και με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτριο Καρατσίκη και διευθυντές κλινικών.
Με τη διοίκηση του Θεραπευτηρίου
Με τη διοίκηση του Θεραπευτηρίου
Ο Δ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή το νοσοκομείο να είναι υποστελεχωμένο, να λείπουν βασικές ιατρικές ειδικότητες, όπως είναι για παράδειγμα η ειδικότητα του γαστρεντερολόγου, νοσηλευτές, αλλά και λοιπό προσωπικό. Την ίδια στιγμή και τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας, τα οποία είναι κι αυτά υποστελεχωμένα, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων του νομού για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Από τη διοίκηση του νοσοκομείου τέθηκε το επείγον αίτημα για την έγκριση του καινούργιου Οργανισμού, ώστε να μπορέσει να προσλάβει μόνιμο προσωπικό.
Στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Δ. Κουτσούμπα στην Ευρυτανία ήταν το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Καρπενήσι, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από το προσωπικό και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διοικητή του ιδρύματος Νίκο Κοντοπάνο και με το νοσηλευτικό προσωπικό.
Το Θεραπευτήριο παρουσιάζει επίσης ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, ενώ θα έπρεπε να απασχολεί, βάσει του Οργανισμού, 80 άτομα, αυτήν τη στιγμή απασχολεί 50 μόνιμους, 6 επικουρικούς, 4 από ΟΑΕΔ. Οι ελλείψεις αφορούν στις ειδικότητες ψυχολόγου, διατροφολόγου, εργοθεραπευτή. Ταυτόχρονα, η νέα πτέρυγα του Θεραπευτηρίου δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί λόγω των συγκεκριμένων ελλείψεων.
Θερμή υποδοχή στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Καρπενήσι
Θερμή υποδοχή στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Καρπενήσι
Και από τη διοίκηση του Θεραπευτηρίου τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη έγκρισης του νέου Οργανισμού, για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει.
Με τον δήμαρχο Καρπενησίου
Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, ο οποίος έθεσε τα πολύ μεγάλα προβλήματα του οδικού δικτύου και της θέρμανσης, λόγω της πολύ ακριβής τιμής του πετρελαίου, ενώ πρόσφερε δώρα - τοπικά προϊόντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε στον δήμαρχο - όπως και στον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας - την πρόθεση του ΚΚΕ να ενισχύσει το Μουσείο των Κορυσχάδων με υλικά από το Αρχείο του Κόμματος.
Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες
Μετά από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Καρπενησίου, ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε τις Κορυσχάδες, όπου περιηγήθηκε στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο που βρίσκεται μπροστά στο ιστορικό σχολείο που λειτουργεί ως Μουσείο.
Σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής
Τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων του νομού μετέφεραν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη που οργανώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ευρυτανίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου, την ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, τον Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίου, τον Αγροτικό Σύλλογο Αγράφων και τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας.
Στο επίκεντρο για μια ακόμα φορά βρέθηκαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, όπως η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, η έλλειψη υποδομών και γιατρών, το πανάκριβο πετρέλαιο που «παγώνει» εκατοντάδες οικογένειες.
Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου μετέφεραν την εικόνα της πολύ κακής οικονομικής κατάστασης μιας περιοχής ούτως ή άλλως φθίνουσας σε πληθυσμό, με αποτέλεσμα πολλές μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν και οι υπόλοιποι να φυτοζωούν.
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εξέθεσαν τη δραματική κατάσταση και τη φθίνουσα πορεία των σχολείων, που οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, ενώ έθεσαν και ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, όπως τα ζητήματα μοριοδότησης για όσους υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και των αναπληρωτών, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες αλλά δεν διορίζονται.
Από τον Αγροτικό Σύλλογο τέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, που βάζουν πλέον ζήτημα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ επιπλέον φέτος τα τυροκομεία αρνούνται να πάρουν το γάλα τους, αφού έχουν ποσότητες από πέρυσι, δίνοντας ένα ακόμα πλήγμα.
Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη για όλο τον κόσμο και για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, πόσο μάλλον για τη συγκεκριμένη περιοχή, που αντιμετωπίζει και ιδιαίτερα προβλήματα, παρ' όλες τις μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες που διαθέτει. Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα αυτά είναι ενιαία για όλους «και ενιαία πρέπει να τα παλέψουμε και να διεκδικήσουμε να κερδίσουμε όλη μας τη ζωή», χωρίς τα λαϊκά στρώματα να περιμένουν «μια δήθεν δίκαιη ανάπτυξη που υποτίθεται ότι θα έρθει, ενώ όλοι ξέρουμε ότι τέτοια ανάπτυξη στον αιώνα τον άπαντα δεν θα υπάρξει στο πλαίσιο αυτού του συστήματος. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, είτε στη νεοφιλελεύθερη είτε στη σοσιαλδημοκρατική εκδοχή του». Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τα δίκαια αιτήματά τους, θα τα προωθήσει εκ νέου στη Βουλή, παλεύει για την ικανοποίησή τους.

Με τον δήμαρχο Καρπενησίου
Με τον δήμαρχο Καρπενησίου

Στο Μουσείο στις Κορυσχάδες
Στο Μουσείο στις Κορυσχάδες

Λίγα λουλούδια στο μνημείο στις Κορυσχάδες
Λίγα λουλούδια στο μνημείο στις Κορυσχάδες