ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Με πολύ καλή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση της ΚΟ Ευρυτανίας για τις τρέχουσες εξελίξεις  την Δευτέρα 13 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας στο Καρπενήσι.
Η εκδήλωση ήρθε σαν κατάληξη της πλατιάς εξόρμησης της οργάνωσης σε χώρους δουλειάς και χωριά όλο το προηγούμενο διάστημα που συνοδεύτηκε με την ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων και της πολιτικής πρότασης του Κόμματος.
Βασικός εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο σ. Τάσος Χρονάς, μέλος της ΕΠ Στερεάς Ελλάδας του ΚΚΕ. Ο εισηγητής αναφέρθηκε εκτενώς στις βασικές προτεραιότητες της δράσης του ΚΚΕ για το επόμενο διάστημα.
Αναφερόμενος στην τραγωδία των τελευταίων πυρκαγιών στην Αττική, ο Τάσος Χρονάς, επισήμανε ότι βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι η αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων στο 100% των ζημιών. Τόνισε ότι ακριβώς επειδή δεν υπάρχει πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για αντιπυρική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση, κάτι που προμηνύει καινούριες καταστροφές στο μέλλον. Δίνοντας το παράδειγμα του Καρπενησίου, αναφέρθηκε στα τρία βασικά ρέματα της πόλης εκ των οποίων μόνο ο Κλαρωτός έχει εγκιβωτισθεί- σε ένα κομμάτι της διαδρομής του- ενώ  η κατάληξή του είναι τυφλή και τα προστατευτικά φράγματα στο Βελούχι ανεπαρκή να συγκρατήσουν το χώμα και τα υπόλοιπα φερτά υλικά όπως έδειξε και η εμπειρία του περασμένου Μάρτη-Απρίλη.
Ο ομιλητής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης της  πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τις συνέπειες της οποίας πληρώνει πανάκριβα και η Ευρυτανία με τελικό αποτέλεσμα την ερήμωση και τον μαρασμό. Αυτό αντανακλά σε μια σειρά δείκτες από τον πληθυσμό έως την μεταποίηση και το εμπόριο, και από την ανεργία έως τους δείκτες της κτηνοτροφίας. Ο Τάσος Χρονάς επισήμανε ότι υπάρχουν επενδύσεις που γίνονται ή ετοιμάζονται να γίνουν στην περιοχή, όπως είναι τα αιολικά πάρκα σε όλη την Ευρυτανία και οι συστοιχίες φωτοβολταϊκών που βρίσκονται στο στάδιο της προμελέτης. Όμως αυτές οι επενδύσεις δεν έχουν καμιά σχέση με τις λαϊκές ανάγκες , δεν θα χτυπήσουν την ανεργία, αλλά αντίθετα θα υποβαθμίσουν το περιβάλλον, σε όφελος του καπιταλιστικού κέρδους.  Αυτά τα στοιχεία θα τα παρουσιάσει ολοκληρωμένα η Κομματική Οργάνωση το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο Τάσος Χρονάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους που συνεπάγεται η όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και η πρόσδεση της χώρας, με ευθύνη όλων των αστικών κομμάτων, στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Επισήμανε, ότι και η όξυνση στο Αιγαίο και στην Κύπρο αλλά και η συμφωνία με την ΠΓΔΜ, πρέπει να ειδωθούν σαν αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των αντιθέσεων, και ως εκ τούτου ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι μόνο δεν αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και την σταθερότητα, αλλά αντίθετα αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης και κινδύνων.
Κλείνοντας, έκανε αναφορά στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που δεν έχει καμιά σχέση με την διαχείριση της μιζέριας που βιώνουν καθημερινά οι λαϊκές οικογένειες, η εργατική τάξη και η αγροτιά της περιοχής, αλλά συνιστά μια τελείως διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και εργατική εξουσία, που θα επιτρέψει στο λαό να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, με μεταφορά εμπειρίας από την δράση της οργάνωσης, των οπαδών και των φίλων του Κόμματος σε όλη την Ευρυτανία, ενώ τονίστηκε η ανάγκη της παραπέρα έντασης της δράσης των κομμουνιστών στην περιοχή.