ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ




Τα παχιά λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής που δήθεν θα φέρει ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα.
Στους επόμενους μήνες  θα ενισχυθεί η  αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Τόσο οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και οι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.
Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στην Ευρυτανία τις ξέρουμε από πρώτο χέρι:
-Η ανεργία τσακίζει κόκκαλα, οι νέοι βρίσκουν καταφύγιο στη μαύρη εργασία και φεύγουν σωρηδόν να δουλέψουν «σεζόν» στα νησιά για ένα ξεροκόμματο. Η «κοινωφελής εργασία» (που παρουσιάζεται σαν φάρμακο δια πάσαν νόσο) δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα παγιώνει την αντίληψη ότι η μόνιμη δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή αμοιβή είναι δήθεν παρωχημένη αντίληψη.
-οι κτηνοτρόφοι έχουν αφεθεί στο έλεος, έρμαιο στα χέρια των γαλακτοβιομηχάνων , των εμπόρων κρέατος, των λύκων και των αιολικών πάρκων που θα ερημώσουν μια και καλή τα χωριά. Ήδη ο πληθυσμός του νομού μειώνεται ραγδαία.
-στις δημόσιες υπηρεσίες η υποστελέχωση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Βασιλεύει η εντατικοποίηση, η υποβάθμιση, ενώ η «αξιολόγηση» δεν αποσκοπεί στην βελτίωση των υπηρεσιών παρά μόνο στην ανέλιξη των πιο πρόθυμων να υπηρετήσουν την αντιλαϊκή πολιτική.
Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο Μάτι της Αττικής, με τις πολλές δεκάδες νεκρούς, έφερε στην επιφάνεια τις τεράστιες ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και της σημερινής που βλέπουν την ασφάλεια του λαού, τα αντιπλημμυρικά έργα, την αντιπυρική προστασία, την αντισεισμική θωράκιση σαν περιττό έξοδο, αφού δεν αποφέρει κέρδη στο κεφάλαιο. Ας ρίξει κάποιος μια ματιά στα Δασαρχεία της Ευρυτανίας όπου τα κενά μπαλώνονται με προσωπικό που δουλεύει σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (400-500 ευρώ για 8 μήνες), χωρίς επιστημονικό σχέδιο, χωρίς υποδομές, χωρίς πόρους. Στην επόμενη καταστροφή, η όποια κυβέρνηση θα εξαγγέλλει πάλι «δραστικά» μέτρα, κι ο φαύλος κύκλος θα ξεκινάει από την αρχή.
Αυτή η πολιτική δεν αλλάζει, ούτε καν μακιγιάρεται πια. Τίποτα δεν θα κερδίσει ο λαός αν δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αν δεν οργανωθεί στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
 Να οργανωθεί  όχι απλώς για να διεκδικήσει κάποια ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των καπιταλιστών, αλλά για να παλέψει για μια νέα οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας όπου ο πλούτος θα ανήκει σε όλους εμάς που τον παράγουμε.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 7:30ΜΜ 
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ