ΛΣ Στερεάς Για την Άδεια Εγκατάστασης Καύσης στη LAFARGE



Όσο γνωστό και παλιό είναι το ενδιαφέρον της πολυεθνικής LAFARGE –και γενικότερα του μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου -για την καύση, άλλο τόσο γνωστή και παλιά είναι η συμβολή και η βοήθεια που προσφέρουν οι κυβερνήσεις (του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. πριν, η τρικομματική κυβέρνηση σήμερα), οι εκπρόσωποί τους στην Τ. Δ. ,  προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τα επενδυτικά του σχέδια, την διασφάλιση και αύξηση της κερδοφορίας του (βλέπε ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων κ.λ.π.). Ούτε είναι η πρώτη φορά που υπογράφονται άδειες εν κρυπτώ… και με τους ίδιους πρωταγωνιστές!!!

Πριν από την τελευταία εξέλιξη της υπογραφής από το δ/ντή Ανάπτυξης της άδειας για καύση RDF στη LAFARGE – η άμεση ανάκλησή της δεν μειώνει σε τίποτα τη σοβαρότητα του ζητήματος- με τον ίδιο πλάγιο τρόπο , στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού συμβουλίου Εύβοιας. Το Σεπτέμβρη του 2010,εμφανίστηκε -όχι ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης αλλά για «ενημέρωση»- υπηρεσιακή επιστολή όπου αποδεικνυόταν ότι είχε υπογραφεί από τον αρμόδιο αντινομάρχη άδεια εγκατάστασης καύσης στη LAFARGE, παραβιάζοντας την αρνητική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Να γιατί είναι υποκριτικά τα μεγάλα λόγια, από όσους έβαλαν και βάζουν πλάτη να περνούν αυτές οι πολιτικές που εξαθλιώνουν πολύπλευρα το λαό και υπηρετούν τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό κέρδος, εφαρμόζουν τις επιλογές της Ε.Ε. Να γιατί δεν πρέπει να τους έχουν εμπιστοσύνη οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ο μόνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσουν είναι ένα γερό, μαζικό ,ταξικό κίνημα.

8/4/2013

ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ