ΛΣ Στερεάς: Για τους Πωλητές λαϊκών αγορών


Είμαστε αντίθετοι με την διαδικασία θεώρησης της επαγγελματικής άδειας πωλητών στις λαϊκές αγορές, γιατί θεωρούμε το μέτρο ειδικά διαμορφωμένο για τον έλεγχο αυτού του κλάδου των μικροεπαγγελματιών. Για τον εξαναγκασμό τους στην καταβολή του φορομπηχτικού ημερήσιου δικαιώματος τους  στους δήμους, την περιφέρεια και την ομοσπονδία τους, με ποσοστά αντίστοιχα 80 %, 15 % και 5 % αντίστοιχα.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη χρησιμοποίηση της ανάκλησης, σαν διοικητικού μέτρου, σε βάρος εκείνων που δεν θεώρησαν τις επαγγελματικές άδειες τους. Ανάκληση να γίνεται με αίτηση του ίδιου του ενδιαφερομένου, με πρόταση του σωματείου τους ή τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, φτωχοί άνθρωποι που βρίσκουν αποκούμπι στην σκληρή δουλειά του λιανοπωλητή σε λαϊκές αγορές δεν μπορεί και δεν πρέπει να διπλό και τριπλό φορολογούνται.
Δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο εισπρακτικών πολιτικών που ξεζουμίζουν το φτωχό τους εισόδημα.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμπλέκονται σε γρανάζια διοικητικών ελέγχων και προϋποθέσεων που δημιουργούν την ανάγκη  προστατών ή αναζήτηση ρουσφετολόγων παραγόντων της κάθε εξουσίας.

                            ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)