ΛΣ Στερεάς: Για τα Γεγονότα στην Ανθήλη


Με αφορμή όσα συνέβησαν στην Ανθήλη σε σχέση με την παρουσία των ρομά στην περιοχή, σημειώνουμε :

·        Κάθε πρόβλημα που προκύπτει σε κάθε χώρο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας, με βάση τους υπάρχοντες νόμους, χωρίς το κριτήριο του ρατσισμού.

·   Υπεύθυνες για τα προβλήματα και στην Ανθήλη είναι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που δεν φροντίζουν όσο και έτσι που πρέπει την κοινωνική ένταξη των ρομά. Η εκμεταλλευτική πολιτική τους, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους και είναι υπεύθυνη για την εξάπλωση της παραβατικότητας και στους ρομά, όπως συμβαίνει με κάθε κοινωνική ομάδα του λαού μας. Είναι η ίδια πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού, όλο τον λαό, στην φτώχεια και την ανεργία.

·   Απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις οφείλουμε να διεκδικούμε την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και φυσικά την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για όλους, από την υπεύθυνη πολιτεία, χωρίς γραμμές διαχωρισμού και εκδηλώσεις βίας μέσα στο λαό και σε βάρος της όποιας κοινωνικής ομάδας.

·        Οφείλουμε να συμβάλλουμε στην εξάλειψη κάθε φαινόμενου ρατσισμού η ξενοφοβίας από τον λαό μας, που ζει μια δύσκολη περίοδο, πληρώνοντας την κρίση που δημιούργησαν τα μονοπώλια και οι κεφαλαιοκράτες και αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

·        Ενδεικτική ήταν η παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στα γεγονότα, που επιβεβαιώνει τον ρατσιστικό – νεοφασιστικό προσανατολισμό της σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία.

Καλούμε τους κατοίκους της Ανθήλης και όλης της ευρύτερης περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Να απορρίψουν κάθε φαινόμενο διχασμού ανάμεσα στον λαό.

Να βάλουν φραγμό στην ανάπτυξη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αποσαφηνίζοντας πως οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και φύλο, δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε μεταξύ τους. Εχθροί τους είμαι τα μονοπώλια και η                         πλουτοκρατία Δ.Ν.Τ και η Ε.Ε.

                             ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)