Σύσκεψη Ετεροδημοτών του ΚΚΕ στην Αθήνα

Tο Σάββατο 26 Μαϊου 2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ετεροδημοτών Ευρυτανίας του ΚΚΕ στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας όπου μίλησε ο Νίκος Σερετάκης υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας του ΚΚΕ

Στην ομιλία του ο Νίκος Σερετάκης μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στήριξης του ΚΚΕ στην κάλπη. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιστρατεύεται την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, το μόνο κόμμα που υποστηρίζει καθαρά και ξάστερα την άμεση κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Που υπογραμμίζει ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ ώστε ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του και κύριος του πλούτου που παράγει. Ο δρόμος της ΕΕ που υπερασπίζονται ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Καμμένος σημαίνει πτώχευση διαρκείας. Επαναδιαπραγμάτευση με τη λυκοσυμμαχία σημαίνει νέα μνημόνια.

Όποτε ο λαός ψήφισε με τη λογική του μικρότερου κακού άνοιξε δρόμο σε μεγαλύτερα δεινά. Η ΝΔ είναι δοκιμασμένη αντιλάϊκή λύση. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική υπεράσπισης του κεφαλαίου και ιδιαίτερα της ΕΕ, χαρακτηρίζεται από τυχοδιωκτισμό και αφερεγγυότητα. Αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα, μπορεί να πει τα πάντα για να εγκλωβίσει το λαό για αυτό και γίνεται εκλεκτός της αστικής τάξης και του κατεστημένου. Ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ αντίβαρο στην αντιλαϊκή θύελλα. Χρειάζεται την ξάστερη ταξική πολιτική του, την σταθερότητα και τη δοκιμασμένη μαχητικότητά του. Ισχυρό ΚΚΕ για να μη μπει ο λαός στη γωνία. Κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μη χαθεί καμία ψήφος ετεροδημότη για το ΚΚΕ.