Ομιλία του Ν. Σερετάκη στην Πρωτομαγιάτικη Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο ΚαρπενήσιΗ 1η του Μάη δεν είναι Αργία, είναι Απεργία

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι. Εργαζόμενοι του Kαρπενησίου

Το ΚΚΕ  αποφάσισε να καλύψει με αυτό τον τρόπο το κενό στο Καρπενήσι, την μόνη πρωτεύουσα νομού που δεν υπάρχει ταξικός αγωνιστικός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς.

Να θυμίσει ότι η 1η του Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία. Είναι η παγκόσμια μέρα πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στην εκμετάλλευση, επίκαιρη όσο ποτέ σε μια περίοδο όπου το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα γίνεται όλο και πιο ανυπόφορο, ανελέητο απάνθρωπο.

Αποτίνουμε  φόρο τιμής στους πρωτοπόρους εργάτες και εργάτριες του Σικάγο, στους Πάρσονς,  Σπάις και  Φίλντεν. Στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 44. Σε όλους τους μάρτυρες της εργατιάς που έδωσαν τη ζωή τους για μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Εκφράζουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη με  τους λαούς που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Καμία Θυσία για την Πλουτοκρατία – Όλη η Ελλάδα μιοα Χαλυβουργία

Απευθύνουμε θερμό ταξικό χαιρετισμό στα αδέλφια μας, τους ηρωικούς εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας που δίνουν με το ΠΑΜΕ στο πλευρό τους περήφανη μάχη επί 6 μήνες απέναντι στον Βιομήχανο Μάνεση που τους ήθελε σκλάβους να δουλεύουν στις υψικαμίνους με φιλοδώρημα αντί για μισθό. Που δείχνουν το μεγαλείο της εργατιάς, τη δύναμη του ενωμένου ταξικού αγώνα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Που δείχνουν το μεγαλείο του δρόμου της περηφάνιας, της τιμής και του αγώνα, απέναντι στην ηττοπάθεια, το συμβιβασμό την παραίτηση που  προπαγανδίζουν τα επιτελεία της αστικής τάξης.

 Είναι πείρα πολύτιμη για συμπεράσματα και σε ότι αφορά τη στάση των  πολιτικών δυνάμεων, πείρα που πρέπει να αποτελέσει και κριτήριο ψήφου για κάθε εργαζόμενο: 
- ΠΑΣΟΚ – ΝΔ από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό του βιομήχανου. Δίνοντας κάλυψη αλλά και νέα προνόμια μέσω της κυβέρνησης, υπονομεύοντας τον αγώνα και σπάζοντας την απεργία μέσω του σωματείου που ελέγχουν στο εργοστάσιο του Βόλου όπου έχουν ήδη αλυσοδέσει τους εργάτες με συμφωνία για εκ περιτροπής εργασία
- Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του στο ΕΚ Βόλου αρνήθηκε την προκήρυξη απεργίας συμπαράστασης, γιατί λέει αυτό θα διευκόλυνε τον εργοδότη. Είναι 6 μήνες άφαντος από την πύλη του εργοστασίου.
- η εφοπλίστρια Μπακογιάννη προκλητικά συνέστησε να δεχτούν να δουλεύουν σαν δούλοι για να μην κλείσει το εργοστάσιο. Χωρίς ντροπή ξεστόμισε ότι το ΚΚΕ προτιμά να μείνουν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά, από το να δέχονταν μειωμένο μισθό. Και αυτή με τον εργοδότη.
-                 τέλος  , και μίσος για την απεργία ήταν η  Χρυσή Αυγή που και αυτή συνέστησε υποταγή στον εργοδότη.

Η απεργία των μεταλλεργατών θα γραφτεί στην ιστορία. Είναι ήδη νικητές. Ναι, νάτη τέτοια θάναι η νέα κοινωνία που θα ανατείλει, που θα φέρει με τον αγώνα και την οργάνωση η εργατιά, και όχι η σαπίλα ενός συστήματος που έχει φάει τα ψωμιά του και τρώει σήμερα τις σάρκες των λαών.

Σκεφτείτε: ποια λογική επιβάλλει σήμερα οι εργαζόμενοι να ζουν φτωχότερα από ότι πριν 10-20 χρόνια παρά το γεγονός ότι ο πλούτος που παράγεται έχει πολλαπλασιαστεί;

Και όμως, ποτέ δεν υπήρχαν περισσότερες προϋποθέσεις για την κατάκτηση μιας αξιοπρεπούς ζωής με σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Με δωρεάν υγεία & παιδεία, με πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Η επομένη των εκλογών – Μέρα μάχης στους τόπους δουλειάς

Εργαζόμενοι εργαζόμενες

Έχετε πλέον σημαντική πείρα, ιδιαίτερα τα 3 τελευταία χρόνια. Πείρα που πρέπει να αξιοποιήσετε για να κρίνετε σε βάθος χρόνου τις πολιτικές δυνάμεις, αυτά που σας έλεγαν τη στάση που κρατούσαν. Έχετε δοκιμάσει και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το συνδυασμό των 2 με ή χωρίς το ΛΑΟΣ.  Ξέρετε και τι θα κάνουν μετά τις εκλογές και την πολιτική στην οποία έχουν δεσμευθεί για τα επόμενα 30 χρόνια!

Ξέρετε ότι στις 14 Μάη τινάζονται στον αέρα οι κλαδικές συμβάσεις που έχουν απομείνει. Νέο μαχαίρι στις συντάξεις. Ότι τον Ιούνη έρχεται νέα φοροεπιδρομή 11,5 δις. Ότι τον Ιούλη “αντικαθίσταται” νομοθετικά, δηλαδή καταργείται, ο κατώτατος μισθός. Ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Μπακογιάννη έχουν αποδεχτεί ως κριτήριο για τους μισθούς, τους μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Ότι ψήφος σε αυτά τα κόμματα είναι ψήφος υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο τομέα αλλά και τον ιδιωτικό.

Είναι απάτη η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Θα είναι ανάπτυξη κερδών με μισθούς πείνας των 500 και 400 ευρώ.

Σκεφτείτε: πέρσι μετρήσαμε ρεκόρ αφίξεων στον Τουρισμό, πάνω από 17 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες. Βελτιώθηκε ή χειροτέρεψε η θέση των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων;  Αναλογιστείτε: γιατί η Ευρυτανία γινόταν φτωχότερη ακόμη και την περίοδο που αυξανόταν το ΑΕΠ της χώρας;

Ποιός μπορεί να βάλει φρένο; Ποιός μπορεί να βάλει πάτο στο βαρέλι; Ποιός μπορεί να αναχαιτίσει την μεγαλοεργοδοσία που αποθρασυμένη έχει ξεσαλώσει και  εξαπολύει πογκρόμ εκβιασμών και περικοπών;

Απάντηση και φρένο μπορεί να βάλει μόνο η οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς. Στις επιχειρήσεις και τους κλάδους. Για αυτό είναι πολύτιμη σήμερα η ψήφος στο ΚΚΕ.  Είναι η μόνη ψήφος που θα μεταφραστεί την επομένη κιόλας των εκλογών, θα δώσει πνοή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία – όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε για μια ακόμα φορά στους εργάτες και εργάτριες, στους υπάλληλους, στους άνεργους, στους νέους και τις νέες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, στους μέχρι χτες οπαδούς και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των άλλων κομμάτων: Προσέξτε, σας στήνουν μεγάλη παγίδα, σας τρομοκρατούν με τις περιβόητες δόσεις των δανείων, με την ακυβερνησία, προκειμένου να οδηγηθείτε στην κάλπη με σκυμμένο κεφάλι.

Σκεφτείτε πόσες φορές σας “έσωσαν” για να σας ρίξουν ακόμη πιο βαθιά στο λάκκο. Τα αλλεπάλληλα ψέματα που είπαν για την κρίση για να βγάλουν λάδι το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό.

Το μεγαλύτερο μέρος του λαού έχει ήδη χρεοκοπήσει. Τι προοπτική υπόσχονται στο 1.500.000 ανέργους οι απολογητές του καπιταλισμού; τι κοινωνία είναι αυτή όπου στον 21ο αιώνα 250.000 άνθρωποι ζουν από τα συσσίτια, όπου παιδιά λιποθυμάνε στο σχολείο γιατί οι γονείς τους δεν έχουν να τους βάλουν ένα σάντουιτς στην τσάντα; (σχολεία χωρίς βιβλία, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, πολυιατρεία δίχως αντιδραστήρια)....

Πολιτική σταθερότητα = κυβέρνηση που θα τσακίσει το λαό

Πονηρευτείτε: Η φιλολογία περί “πολιτικής σταθερότητας” προετοιμάζει άγρια καταστολή των εργατικών αγώνων. Στην Αθήνα θέλουν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, στη Θεσσαλονίκη απαγορεύουν τις πολιτικές συγκεντρώσεις στην Αριστοτέλους, σήμερα αμφισβητούν την απεργία της πρωτομαγιάς, λοιδορούν  κάθε αγώνα ενάντια στη φτώχεια γιατί γνωρίζουν: την επαύριο των εκλογών θα πάρουν νέα ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Ξέρουμε πολύ καλά τι θα είναι η όποια κυβέρνηση  μπορεί να προκύψει σήμερα από αυτές τις Κάλπες: είτε αυτοδύναμη που τη θέλει ο Σαμαράς, είτε συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που θέλει ο Βενιζέλος, είτε παρόμοια με ρόλο της ΔΗΣΥ που θέλει η Μπακογιάννη,  είτε η «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση του συνασπισμού της Αριστεράς και του Καμμένου που ονειρεύεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι καιροσκόποι και πολιτικοί τυχοδιώκτες, δε θα είναι τίποτε περισσότερο από μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει να υποθηκεύει το σήμερα, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας, των εγγονών μας. Κυβέρνηση που θα έχει θεό την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου και ευαγγέλιο την ΕΕ θα είναι κυβέρνηση που θα τσακίζει τους εργαζόμενους.

 Όλα τα κόμματα ορκίζονται ότι θα στηρίξουν τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων, από την πλευρά του κράτους είτε αυτό μείνει ως έχει είτε μειωθεί ακόμα πιο πολύ. Το κράτος θα δίνει χρήματα από τις τσέπες του λαού και δουλειές ως μεσιτικό γραφείο στους μεγαλοεργολάβους, στους εφοπλιστές, και στους βιομηχάνους, στις τράπεζες για να δανείζουν τους ισχυρούς επιχειρηματίες. Ό,τι έκανε ως τώρα και ακόμα χειρότερα.

Εμείς, από τις 7 του Μάη θα δώσουμε στο πλευρό του λαού την άλλη μέρα όλες τις μάχες που απαιτούνται. Δεν θα φύγουμε από το μετερίζι της λαϊκής πλειοψηφίας για να μπούμε σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας που τέτοια και μόνο τέτοια θα προκύψει από τις εκλογές.

Απέναντί μας δεν έχουμε απλά και μόνο μια κυβέρνηση. Έχουμε μια ολόκληρη εξουσία του κεφαλαίου, με την κυβέρνηση, τα κόμματά του, το κράτος του, τους διεθνείς του συμμάχους, την τρόικα. Γιατί ο λαός πρέπει να αφαιρέσει από τα μονοπώλια και να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας.

Να καταφέρει ο λαός ένα πρώτο βαθύ πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Όσο πιο αδύναμη κυβέρνηση προκύψει, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το λαό να αποτρέψει τα χειρότερα. Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα κάνει τα ίδια και χειρότερα, εντός του συστήματος οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Γι' αυτό έχει σημασία η συμπαράταξη με το ΚΚΕ. Από την άλλη μέρα των εκλογών, ο λαός στο πόδι, για να κάνει πιο βαθιά την επιτυχία του.

Σκόπιμα από την φασιστική Χρυσή Αυγή που καπηλεύεται το υπαρκτό και οξυμένο μεταναστευτικό, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Αριστερά, και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έχουν κάνει σημείο αναφοράς το Μνημόνιο.  Έχουν μεταφέρει το ζήτημα στις Βρυξέλλες για κάποια διαπραγμάτευση. Εκεί και μόνο εκεί, τάχα παίζεται η ζωή και το μέλλον του ελληνικού λαού, έξω από την Ελλάδα. Τα ίδια και όσοι μιλούν για τη δήθεν κατοχή της χώρας.

Τους συμφέρει να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι η ανακούφιση και η λύση δεν κρίνεται μόνο ή πρωταρχικά έξω στις Βρυξέλλες, αλλά πρώτα απ’ όλα μέσα στην Ελλάδα, στην αναμέτρηση με τους καπιταλιστές επιχειρηματίες, τα μονοπωλιακά μεγαθήρια στη βιομηχανία, τη ναυτιλία, στο εμπόριο, στην αγροτική παραγωγή, παντού.

Για αυτό είναι κάλπικος και αποπροσανατολιστικός ο διαχωρισμός σε “μνημονιακές” και αντιμνημονιακές δυνάμεις:
-             Η ΝΔ  είπε όχι στο 1ο, ναι στους περισσότερους εφαρμοστικούς νόμους, ναι στο 2ο
-        Η Κατσέλη, ναι στο 1ο όχι στο 2ο
-             Το ΛΑΟΣ, ναι στο 1ο, ναι στην προετοιμασία του 2ου, όχι στο 2ο
-        Ο Κουβέλης: όχι μεν, αλλά μας δεσμεύει δε
-        Ο ΣΥΡΙΖΑ σοβαρά ισχυρίζεται ότι θα διαπραγματευθεί με τα 2/3 (ΕΕ και ΕΚΤ) της τρόικας μόλις διώξει το 1/3 (ΔΝΤ)

Τα άλλα κόμματα δίνουν εξετάσεις στο κεφάλαιο

Σε τελευταία ανάλυση τα κόμματα θα εφαρμόσουν ως κυβέρνηση την πολιτική που έχουν ακολουθήσει μέχρι τα τώρα.

Η ΝΔ θέλει να ξαναγίνει κυβέρνηση, για να συνεχίσει το έργο της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Επιβεβαιώθηκε ότι η αρχική αντιμνημονιακή ρητορεία της ήταν ψεύτικη. Ως αντιπολίτευση, η ΝΔ ψήφισε τα περισσότερα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερε το ΠΑΣΟΚ. Ως συγκυβέρνηση έγινε βασιλικότερη του βασιλέως, δίνοντας εξετάσεις στην EE και το ΔΝΤ. Είναι κόμμα δεσμευμένο ιδεολογικά και πολιτικά με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. Το όραμά του σήμερα αρχίζει και τελειώνει στην εξασφάλιση όρων συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Εξαπάτησε επανειλημμένα το λαό. 

Εμφανίζουν ως δήθεν νέο το παλιό:

Εμφανίζουν ως νέο τον Καμένο, τον πρώην υπουργό των εφοπλιστών με ένα τσούρμο πρώην κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ

Τι νέο άραγε φέρνει η Μπακογιάννη;
-        Παρολίγο πρόεδρος της ΝΔ, υπηρέτησε χρόνια την αντιλαϊκή πολιτική
-        Ψήφισε 1ο και 2ο Μνημόνιο μόνο που δεν της κάνανε τη χάρη να τη βάλουν στην κυβέρνηση. Έχει στηρίξει όλους τους νόμους με τους οποίους τσακίζονται μισθοί και δικαιώματα, λαϊκοί άνθρωποι στερούνται ακόμα και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας, παιδιά πετιούνται βίαια έξω από τους παιδικούς σταθμούς, οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε μεσαιωνικά κάτεργα για τους εργαζόμενους, για να σωθεί το κεφάλαιο από τη χρεοκοπία.
-        Μίσος για κάθε εργατικό αγώνα, για κάθε έναν που παλεύει ενάντια στη φτώχεια. Μένος απέναντι στους ναυτεργάτες.
-        Απαιτεί σήμερα αποφασιστικότητα στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων
-        Πήρε πρόσφατα για τα καλά τη σκυτάλη από το ΛΑΟΣ και τον Πάγκαλο στον αντικομμουνισμό των σπηλαίων

ΣΥΡΙΖΑ – αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας
-        Είπε ΝΑΙ σε Μάαστριχτ, λευκή βίβλο, μερική απασχόληση, τοπικά σύμφωνα απασχόλησης
-        Πήρε μέρος τον Νοέμβρη του 2009 στον κοινωνικό διάλογο – κοροϊδία για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού
-        Κοροϊδευει ακόμη και σήμερα ότι δήθεν ήταν δυνατόν μια υποτιθμέενη συνεργασία να αποσπάσει το μπόνους των 50 εδρών όταν γνωρίζει ότι  αυτό αποκλείεται από τον εκλογικό νόμο.
-        Να συνεργαστούμε για μειώσεις μισθών όπως αυτές που υπογράφει στο συνδικαλιστικό κίνημα  υπογράφει μειώσεις μισθών. Για παράδειγμα, στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλειοψηφεί στο σωματείο του χώρου σε συνεργασία με ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ υπέγραψαν σύμβαση που προβλέπει: Μείωση μισθών για τους νεοεισερχόμενους πάνω από 10%, αύξηση του ωραρίου  Σκεφτείτε, αν τώρα προεκλογικά πάνε και υπογράφουν για μειώσεις μισθών, τι θα κάνουν αν κυβερνήσουν.
-        Να συνεργαστούμε για να φτιάχονουμε κοινά ψηφοδέλτια με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ; Για να περάμε τους κομμουνιστές έξω από τα προεδρεία σωματείων όπως πρόσφατα στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Βόλου
-        Θέλει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: Την περασμένη βδομάδα Παπαδημούλης στον ΣΚΑΙ:  “Αν το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να πάψει να λειτουργεί ως ταίρι, συνεταιρικά με την ΝΔ και είναι διατεθειμένο να κάνει μια έμπρακτη αυτοκριτική στηρίζοντας μια πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και δίνοντας έστω ανοχή σε μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στις δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς, εδώ είμαστε να το κουβεντιάσουμε»
-        Σε τι να συνεργαστεί το ΚΚΕ μαζί του; Για να λέμε ναί στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών επειδή αναγνωρίζουμε το δικαίωμα των νέων στην αυτοκτονία (!) όπως είπε στη βουλή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ;

Χρυσή Αυγή – σκουπίδι του συστήματος
-        ο φασισμός είναι παιδί του συστήματος. Συμμετέχει στις προβοκάτσιες κρατικών - παρακρατικών μηχανισμών, ενάντια στο οργανωμένο εργατικό κίνημα, ενώ η ίδια εμφανίζεται ως στρατιωτικού τύπου οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού και του φασισμού. Τη θρέφει ο επίσημος Αντικομμουνισμός.

Το πραγματικό δίλημα είναι με τα μονοπώλια ή με το λαό. Με την ανταγωνιστότητα του κεφαλαίου ή με τα λαϊκά δικαιώματα. Αυτό που είναι ρεαλιστικό και αναγκαίο σήμερα είναι να γίνει ένα θαρρετό βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης. Να μεγαλώσει το ρήγμα στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Να διαμορφωθούν συνθήκες που θα δυσκολεύσουν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, που θα δώσουν ώθηση στην πάλη για την απόσπαση κατακτήσεων, για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης. Ισχυρό ΚΚΕ – οργανωμένος πανίσχυρος λαός, αυτό θα κάνει τη διαφορά την επάυριο των εκλογών

Αξιοποιήστε την πείρα σας – το ΚΚΕ σας είπε την Αλήθεια

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εδώ και χρόνια έλεγε ότι έρχεται καπιταλιστική κρίση. Μόνο το ΚΚΕ μίλησε για τις πραγματικές αιτίες όταν όλα τα άλλα κόμματα προσπαθούν να τις συσκοτίσουν, ότι οφείλεται σε κακοδιαχείριση, σε κάποιους που τα φάγανε ή ότι πρόκειται για κρίση χρέους. Συγκαλύπτουν ότι είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, κρίση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Για αυτό και ξεσπά όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, παντού.

Είναι το μόνο κόμμα που είπε προεκλογικά το 2009 ότι έρχεται θύελλα είτε κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Αποκάλυψε το χαρακτήρα της ΕΕ ως λυκοσυμμαχία όταν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Συνασπισμός ψηφίζανε το Μάαστριχτ και τάζανε χρυσά κουτάλια.

Πήρε ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή: να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.  Οργάνωσε από την πρώτη στιγμή την πάλη όταν  ο Τσίπρας έβρισκε θετικό το αποτέλεσμα των εκλογών του 2009, έδινε συγχαρητήρια  σε Παπανδρέου και μίλαγε για πίστωση χρόνου, ενώ άλλοι, όπως ο Λεωνίδας Κύρκος ,αρθρογραφούσαν γιατί πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση του 44%.

Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή, οργανώνοντας την αντίσταση και την πάλη του λαού: στις απεργίες, τις συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια, τη μάχη ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στα χαράτσια κα

Το ΚΚΕ στην ευρυτανία

Στο λίγο αυτό διάστημα το ΚΚΕ παρότι δεν διαθέτει βουλευτή στο νομό κατέθεσε στη βουλή 9 ερωτήσεις και 5 αναφορές, χώρια τις δηλώσεις και τις παρεμβάσεις για προβλήματα του νομού. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι με  τις εργαζόμενες και εργαζόμενους του ΟΕΕ και του ΟΕΚ, της σήραγγας, βρεθήκαμε στο πλευρό των χειριστών και της ΕΛΜΕ ενάντια στις απόπειρες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, πήραμε και στηρίξαμε πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια, για την μείωση των δημοτικών τελών. Σταθήκαμε στο πλευρό του καθένα που σήκωσε κεφάλι.

Τώρα ΚΚΕ

Μαζική καταδίκη, μαζική καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που πτώχευσαν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας. Να τους κόψει ο λαός τα πόδια και να δώσει δύναμη, μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ.

Αυτή είναι η συνεπής στάση που ανταποκρίνεται στα λαϊκά συμφέροντα. Γιατί το ΚΚΕ τα δίνει και θα τα δώσει όλα στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων Δεν υπάρχει διέξοδος για όλους: είτε θα πληρώσει η πλουτοκρατία, είτε ο λαός. Αλλαγή υπερ του λαού σημαίνει  να γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που παράγει και που σήμερα συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων. Και πλούτος υπάρχει (στοιχεία ΟΟΣΑ, ποοί κρπώνονται το ΑΕΠ, εφοπλιστικό κεφάλαιο άλλα, συγκέντρωση παραγωγής και πλούτου)

Μπορείτε να εμπιστευθείτε το ΚΚΕ ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα ή και σε πολλά μαζί του: είναι δύναμη σταθερή, δεν αλλάζει απόψεις σαν τα πουκάμισα, ούτε και κάνει εκπτώσεις για θεσούλες στην εξουσία και υπουργεία. Ξέρει να αγωνίζεται και με τη λιακάδα και με το χαλάζι.

Η δύναμη του ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα του λαού να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, να ανασυνταχθεί για να μη χάσει άλλα και προ πάντων να μη τα χάσει όλα.

Να μας ψηφίσουν για να μην αισθάνονται οι αγωνιζόμενοι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί επιχειρηματίες και αγρότες ότι προδόθηκαν οι ελπίδες τους, για να εδραιωθεί η λαϊκή αντεπίθεση στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές, στα χωριά, στους δρόμους που βρίσκονται τα μικρομάγαζα. Εδώ κρίνεται αν ο συσχετισμός δυνάμεων θα γίνει καλύτερος, αποτελεσματικότερος υπέρ του λαού στις 7 του Μάη, τους επόμενους μήνες.

Είναι ασφαλές κριτήριο οι επιθέσεις στο ΚΚΕ από τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ο προκλητικός αποκλεισμός του από τα κεντρικά ΜΜΕ των βιομηχάνων, αλλά και οι διακρίσεις σε βάρος του από τα τοπικά ΜΜΕ

Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος των μονοπωλίων, των μεγάλων οικονομικών ομίλων, αμφισβητεί την εξουσία τους και παλεύει για την ανατροπή της.

Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, του NATO και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της λυκοσυμμαχίας που χτυπάει τα λαϊκά δικαιώματα. Προειδοποιεί ότι εξελίξεις στην περιοχή μας είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο για το μοιρασμα των ενεργειακών πόρων.

Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόταση λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης που βασίζεται στην αρχή: Ο πλούτος να γίνει ιδιοκτησία, περιουσία αυτών που τον παράγουν, να γίνει βάση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Μην υποκύψετε στα διλήμματα, στην τρομοκρατία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Την επαύριο των εκλογών τρομοκρατημένοι πρέπει να είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοεξαγωγείς, οι εφοπλιστές. Τρομοκρατημένη στην Ελλάδα πρέπει να είναι η άρχουσα τάξη, η Κομισιόν, η τρόικα, το ΔΝΤ. Μην πισωγυρίσετε, μην τους πιστεύετε. Το αντίθετο. Τρομοκρατήστε τους. Ψήφος κόκκινη στην Κάλπη. Ισχυρό ΚΚΕ για να νικήσει ο Λαός