ΛΣ Στερεάς: Επικίνδυνη η Στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου Απέναντι στα Σοβαρά Προβλήματα της Περιοχής

Λαμία, 8/10/2013.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ, παρακολουθώντας προσεκτικά τις εξελίξεις στην περιοχή μας, διαπιστώνει μια σοβαρή αναντιστοιχία ανάμεσα σε αυτές και την στάση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα :

1ον Εκατοντάδες εργαζόμενοι μεγάλων παραγωγικών μονάδων γύρω από την Χαλκίδα, ( της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και των Τσιμέντων Χαλκίδας ) βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις, κρατώντας σε κατάληψη τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, προβάλλοντας αιτήματα σχετικά με την άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων που έκλεισαν ή κλείνουν στην περιοχή και φυσικά τα δικαιώματα τους για δουλειά και εξόφληση των δεδουλευμένων, για την προστασία των ανέργων και το δικαίωμα των οικογενειών τους να ζήσουν.

2ον Σε δεκάδες σχολεία όλων των νομών της περιφέρειας το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών παραμένει άλυτο ή αντιμετωπίζεται οριακά τα πλαίσια υποκειμενικής ερμηνείας των νόμων.

3ον Στα σχολεία για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι εκπαιδευτικοί και η λειτουργία τους είναι ελλιπής.

4ον Μετά την καύση RDF στο Τσιμεντάδικο του Αλιβερίου, η απαράδεκτη αυτή βιομηχανική δραστηριότητα επετράπη και στα Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ των Δερβενοχωρίων.

5ον Δεκάδες προμηθευτές και εργολάβοι παραμένουν απλήρωτοι.

6ον Εκατοντάδες εργαζόμενοι περιμένουν οδοιπορικά και πρόσθετες αμοιβές για να μπαλώσουν τεράστιες τρύπες στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

7ον Οι σεισμόπληκτοι της Αμφίκλειας, του Ρεγγινίου, της Μενδενίτσας και των άλλων χωριών της περιοχής του τελευταίου σεισμού παραμένουν αβοήθητοι. Σε ορισμένα χωριά, όπως το Ρεγγίνι υπάρχει πρόβλημα ύδρευσης.

Την ίδια ώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο στέκεται αμήχανο και χωρίς καμιά οργανωμένη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας που κατατρώγεται με ενδοπαραταξιακές αντιπαραθέσεις, μακριά από την ουσία των προβλημάτων.

Απευθυνόμαστε στον Περιφερειάρχη, την Εκτελεστική Επιτροπή, τους Αντιπεριφερειάρχες και σε όσους ρυθμίζουν την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος για να τους καταλογίσουμε πολιτικές ευθύνες, χαρακτηρίζοντας την απραξία τους σαν απαράδεκτη και κοινωνικά επικίνδυνη.

Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

OI ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ